Campania de vaccinare nu trebuie politizată

Pandemia nu ține cont de culoare politică, sex, vârstă sau statul social

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, consideră că vaccinarea împotriva Covid trebuie tratată apolitic, astfel încât mesajul pe care specialiștii îl transmit să fie înțeles de toată lumea, iar populația să aibă argumente suficiente și serioase, astfel încât să „adere” la această campanie de vaccinare, ce are ca scop principal ieșirea cât mai rapidă din criza medicală, dar și relansarea economică a României.

„Vaccinarea trebuie să fie un obiectiv naţional, să nu fie politizată de niciun fel, să ofere oamenilor argumente suficiente, serioase, încât să adere la această campanie de vaccinare. (…) Politizarea este greşită. Am auzit – trebuie un apel pentru primarii PNL, de exemplu – mi se pare nefiresc, pentru că oamenii din toată ţara, indiferent de culoarea politică a primarilor dintr-o localitate sau alta, trebuie să beneficieze de vaccinare şi cred că o astfel de coaliţie ar putea să fie mai cuprinzătoare, mai credibilă pentru populaţie”, a spus Rafila, la Palatul Parlamentului.

Pandemia nu ține cont de culoare politică, sex, vârstă sau statul social

După mai bine de un an de pandemie, în care numai în România au fost înregistrate peste 1 milion de cazuri de infectare cu Covid, dar și aproape 28.000 de decese,  o concluzie esrte foarte clară. Pandemia nu a ținut cont de culoare politică, sex, vârstă sau statul social, printre victimele Covid au fost deopotrivă primari, oameni săraci sau copii.

„Eu, ca om de sănătate, acum şi ca reprezentant al PSD, militez pentru un principiu – să nu politizăm campania de vaccinare, să nu politizăm pandemia, pentru că lucrul acesta va afecta încrederea oamenilor în autorităţi. Lucrul ăsta s-a şi întâmplat, din nefericire, în perioada anterioară”, a susţinut Rafila.

De altfel, acest aspect, al neîncrederii în autorități, a fost exprimat și de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă a CNCAV. „Aceasta este realitatea: mare parte a instituţiilor statului nu se bucură de o credibilitate foarte crescută în rândul oamenilor. Tocmai de aceea este important să implicăm alţi vectori care se bucură de o credibilitate mult mai mare şi care pot să schimbe mentalităţi, sunt lideri de opinie şi care sunt, dacă vreţi, urmaţi în acţiunile lor de foarte multe persoane”, a precizat medicul Gheorghiță.

Cu manea sau rock, orice persoană se poate implica în campanie

De altfel, acesta a apreciat implicarea artiștilor în campanie, dându-i exemplu pe cei de la Cargo, care au promovat „maratonul vaccinării” de la Timișoara. Mai mult, consideră că o persoană care poate să aducă un plus în ce privește vaccinarea poate să-și găsească locul în această campanie, făcând referire la implicarea cântăreților de  manele în promovarea vaccinării.

„Însă nu cred că trebuie să așteptăm o decizie de la nivel central, acest lucru se poate face individual. Fiecare, în comunitatea pe care o reprezintă, poate să susțină acest demers de vaccinare, pentru că nu cred că e cineva mulțumit cu această pandemie, cu atâtea restricții de luni de zile, cu toții suntem obosiți. Nu trebuie să ne uităm doar la persoane care au o popularitate foarte crescută, orice persoană vaccinată este un exemplu prin propria persoană”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

Maraton de vaccinare, organizat la București

Articolul precedentȘoșoacă nu mă reprezintă! O petiție împotriva senatoarei a fost semnată de aproape o mie de români
Articolul următorNicușor Dan îi roagă pe consilierii USR PLUS să vină cu propria variantă de buget