Maraton de vaccinare, organizat la București

„Vor fi în toate centrele universitare unde avem universități de medicină și farmacie”, potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a vorbit, la Antena3, despre maratonul de vaccinare de la Timișoara, care a reconsiderat modul de abordare al populației în această privință. Astfel, în premieră, Gheorghiță a precizat că vor mai avea loc astfel de maratoane, în toate centrele universitare din țară, ce au facultăți de medicină și farmacie. În perioada 7-9 mai, la București va avea loc un astfel de maraton, la Sala Palatului și Biblioteca Centrală, iar pentru imunizare va fi nevoie doar de „cartea de identitate și dorința de vaccinare”.

Evenimentul de la Timișoara, acel maraton al vaccinării, va fi replicat la nivel național. Am avut mai multe discuții cu rectorii universităților de medicină și farmacie din România. Toate și-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului medical, corpului academic. Trebuie să implicăm aceste demersuri, să le multiplicăm la nivel național. Avem nevoie să transmitem mai mult decât principii de organizare. Avem nevoie de implicarea celor care pot să facă lucruri absolut excepționale, cum s-a întâmplat la Timișoara. Au fost implicate o serie de lucruri care țin de latura noastră umană, sufletească. Am văzut acolo dorința de solidaritate, de implicare. Astăzi (n.r. sâmbătă seară) la ora 20.00 erau vaccinate aproape 3.200 de persoane, în mai puțin de 30 de ore. Oamenii fac cu plăcere această activitate”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, la Antena3.

Vaccinare și în parcare

Acesta a ținut să menționeze și municipiul Deva, unde a fost deschis primul centru drive-thru (vaccinare în parcare), iar pe parcursul zilei de sâmbătă au fost vaccinate 600 de persoane.

De precizat că atât la maratonul de la Timișoara, cât și în parcarea din Deva, vaccinarea s-a făcut fără programare, cu serul produs de Pfizer.

Potrivit Prefecturii Cluj, începând de săptămâna viitoare va fi deschis un astfel de centru și în municipiul Cluj Napoca, la Sala Sporturilor „Horia Demian”. Recomandarea autorităților este ca cei dornici să se vaccineze este de a se prezenta cu documentele necesare vaccinării pentru a merge mai repede procesul de vaccinare și a se evita aglomerarea. Aceste documente se pot descărca de pe site-ul CNCAV.

IPF Daniel, „imagine” a campaniei de vaccinare

Articolul precedentPSD va da președintele României, în 2024
Articolul următorProdus românesc, cu o rețetă unică, recunoscut de oficialii de la Bruxelles