Dominic Fritz, dat afară din CJSU Timiș

Acesta rămâne doar cu funcția din Comitetul Local pentru Situații de Urgență, putând fi invitat lal CJSU când se iau măsuri ce privesc municipiul Timișoara

Lovitură pentru primarul Timișoarei, Dominic Fritz, ce nu va mai face parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), după ce prefectul Zoltan Nemeth a schimbat structura acestui for. Potrivit prefectului de Timiș, CJSU va avea 35 de membri cu drept de vot și 21 de consultanți, dar și doi invitați permanenți. Totuși, primarul Dominic Fritz va putea fi invitat la CSJU atunci când se vor lua decizii ce privesc municipiul Timișoara.

„Nu va mai face parte (n.r. din structura CJSU) primarul municipiului Timişoara, acesta având calitatea de preşedinte la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Conducătorul societăţii Aquatim va dobândi calitatea de membru cu drept de vot în Comitet. Din Primăria Municipiului Timişoara nu va mai rămâne nimeni ca membru în CJSU. Comitetul are în vedere instituţii, deconcentrate şi societăţi ale operatorilor economici de interes judeţean. Din acest punct de vedere, am considerat că primarul municipiului Timişoara nu are calitatea de membru cu drept de vot în cadrul CJSU”, a spus prefectul, într-o conferinţă de presă.

Lista titularilor cu drept de vot s-a redus la 35 de membri

La actualizarea componenței CJSU s-au avut în vedere dispozițiile art. 11 alin. 2 din OUG nr. 21/2004 care stipulează că: Din comitetul județean fac parte președintele consiliului județean, șefi de servicii deconcentrate, descentralizate și de gospodărie comunală și alți manageri ai unor instituții și societăți comerciale de interes județean care îndeplinesc funcții de sprijin în gestionarea situațiilor de urgență, precum și manageri ai agenților economici care, prin specificul activității, constituie factori de risc potențial generatori de situații de urgență, precizează Prefectura Timiș.

Față de vechea componență a CJSU pe Anexa nr 1 a Ordinului prefectului, cuprinzând lista membrilor cu drept de vot, nu se mai regăsesc subprefecții județului Timiș, primarul municipiului Timișoara și directori din cadrul Consiliului Județean Timiș. Însă pe lista titularilor cu drept de vot a intrat reprezentantul Aquatim SA. Lista titularilor cu drept de vot s-a redus la 35 de membri.

Totodată, s-a avut în vedere principiul reprezentării unei instituții sau autorități în CJSU de către o singură persoană, respectiv de conducătorul instituției.

Timișoara, carantinată politic? Acuzațiile primarului Fritz

Articolul precedentȘerban Nicolae și respingerea definitivă a legii privind repatrierea rezervelor de aur: „Pentru Leproasa Coaliție oricum nu contează”
Articolul următorPreședintele Iohannis confirmă că ministrul Justiției a avut decizii care au nemulțumit coaliția