Fostul senator PSD Șerban Nicolae, deși înfrânt pe moment de politică, urmărește cu atenție ce se întâmplă între pereții Parlamentului cu legile propuse pe când social democrații stabileau ce e bine pentru țară.

E adevărat, de ceva vreme este într-un con de umbră, după ce a fost parlamentar de cursă lungă al PSD, în legislaturile 2004-2008, 2012-2016 și 2016-2020. Însă în toamna anului trecut, acesta a fost scos de pe listele de candidaturi la parlamentare, așa că a demisionat din PSD și a candidat din partea Partidului Ecologiștilor Români, reușind să ia un scor de sub 2%.

Și, cum ieri proiectul privind repatrierea rezervelor de aur ale României a fost respins definitiv de Camera Deputaţilor, acesta se arată oripilat de ceea ce pot face cei pe care îi numește „Leproasa coaliție”.

Probabil mai ales pentru că proiectul legislativ care prevedea că Banca Naţională a României ar fi fost obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur, ţinută la Banca Angliei, este ideea lui Liviu Dragnea. Sau chiar a lui Șerban Nicolae, după cum explică acesta.

La acea vreme, inițiativa a stârnit critici, iar acum Șerban Nicolae scrie că cei care s-au opus definitiv sunt „slugi, trădători sau ticăloși” și anti-români. Primul criticat este însă președintele Klaus Iohannis, cel care a cerut Parlamentului să reexamineze legea. Iar cei care o criticau la acea vreme pe considerentul că ar fi implicat costuri uriașe de repatriere și depozitare, fără a produce beneficii, sunt în parte și cei care au trimis-o în uitare. Pe moment.

TICĂLOȘIADA
Propunerea mea legislativă prin care rezerva de aur a României urma să fie depozitată integral în țară, votată o dată de ambele Camere și trecută de filtrul Curții Constituționale, a fost respinsă, în reexaminare, la cererea lui Iohannis!

Nu mai reiau argumentele, fiindcă pentru Leproasa Coaliție oricum nu contează. Dar nici nu mai cred că printre cei care au respins azi propunerea legislativă ar mai putea fi unii naivi sau nepricepuți. Și nici nu mă interesează dacă au făcut-o pentru că e în firea lor de slugi, trădători sau ticăloși.

Le-am demontat, argumentat, toate susținerile absurde și le-am demonstrat, cu asupra de măsură, temeinicia propunerii mele.
De peste 22 de ani, 63,7 tone de aur din rezerva de 103,7 tone a României stau degeaba în străinătate. Și ne costă!
Cu credința că ziua demnității românești va veni cândva, le reamintesc celor din Leproasa Coaliție, vajnici participanți la Ticăloșiada anti-românească, versurile Doinei eminesciene:
„Cine-au îndrăgit străinii,
Mâncă-i-ar inima câinii,
Mânca-i-ar casa pustia,
Şi neamul nemernicia!”
Suntem în Săptămâna Mare. Amin!
”, scrie, pios, Șerban Nicolae.

Articolul precedentSe întorc rândunelele: ”Cântăresc 20 de grame, dar au parcurs mai mult de 5000 km în zbor”
Articolul următorDominic Fritz, dat afară din CJSU Timiș