Sursa Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a susținut ieri o conferință de presă în cadrul căreia a „atacat” mai multe subiecte și a avut timp inclusiv să răspundă câtorva întrebări venite din partea jurnaliștilor invitați.

Nu au fost doar discuții despre temele recente, ci s-a ajuns și la un subiect mai vechi: modalitatea în care a înțeles ministrul Justiției să procedeze cu Legile justiției.

Și, potrivit lui Iohannis, Stelian Ion nu a fost mereu inspirat în deciziile sale, care într-adevăr ar fi stârnit ceva discuții în interiorul coaliției de guvernare și critici la adresa ministrului USR PLUS.

Potrivit președintelui, în prezent Stelian Ion este, cum altfel, pe un drum bun. Însă probabil nimeni nu va uita cum ministrul Justiției că a transmis legile către Consiliul Superior al Magistraturii și le-a pus în dezbatere publică fără să consulte coaliția.

A existat o dezbatere publică pe un proiect care a fost lucrat pe când la Ministerul Justiției a fost domnul ministru Predoiu. Acel proiect, al ministrului Predoiu, a fost discutat pe larg în diferite formate. Proiectul elaborat de ministrul Stelian Ion nu a fost dezbătut în aceste formate, ci a fost trimis direct CSM spre avizare, ceea ce nu a corespuns nici intenției Coaliției, nici spiritului legii, drept pentru care Coaliția a înființat o comisie de parlamentari care, împreună cu ministrul, sigur, și cu alte autorități, vor analiza aceste propuneri. Este evident că în Coaliție a existat o oarecare nemulțumire pentru că nu au fost consultați, lucru care, între timp, s-a corectat”, a explicat, nuanțat, președintele țării.

Articolul precedentDominic Fritz, dat afară din CJSU Timiș
Articolul următorPloiești: gunoi în plus, salarii în minus și o grevă din martie, continuată în aprilie