Horia Contantinescu se retrage de la șefia Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), după ce a fost desemnat oficial candidat al PSD la Primăria Constanța.
Anunțul a fost făcut chiar de acesta, acolo unde comunică foarte des – pagina sa de Facebook, arătând că „prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de președinte pentru a mă putea dedica campaniei și noului proiect”.
„Închin o ceașcă de cafea pentru fiecare dintre voi, cei care mi-ați arătat susținerea ce m-a mobilizat de-a lungul celor doi ani ca președinte al autorității. Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța. (…)
Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității. Las o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile. Rămân totuși în această mare familie, în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat).
Trăiesc senzația unui divorț prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm. Pregătesc partajul; las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate și o reputație impecabilă în această poziție.
Să aveți o zi minunată! Vă mulțumesc pentru tot!”.
În acest moment, Primăria Constanța este condusă de Vergil Chițac, ofițer de marină retras în 2016 din activitate, an în care s-a înscris în Partidul Național Liberal și a candidat pentru prima dată la această funcție, fără a fi ales. În decembrie 2016 a fost ales senator de Constanța, iar în septembrie 2020, după ce a candidat din nou, a reușit să câștige. În acel an, Stelian Ion (USR-PLUS) a ieșit pe locul 2, iar primarul în funcție, Decebal Făgădau – PSD, a ieșit pe locul 3.
Revenind la Horia Constantinescu, recent acesta a stârnit o adevărată controversă, după ce ieri a atras atenția asupra comercializării unor pui de găină „îngălbeniţi” pentru a părea mai sănătoşi, dar care ar fi „împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase”. A fost contrazis pe subiect de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), dar și de propriile declarații.
Tot ieri, după o ședință la sediul PSD, acesta a revenit și a precizat că nu sunt toxice furajele care le dau puilor o culoare galbenă, dar e „o practică comercială înşelătoare”, deoarece sunt folosite pentru a crea senzația că puiul este de „calitate superioară”.