Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, scrie în această dimineață despre ceea ce numește un „pericol pentru sănătate”.

Referirea este la carnea de pui, nu orice carne de pui, ci aceea care are o culoare atrăgătoare, de țară, dar care în realitate provine de la substanțe nocive pentru consumatori.

Concret, Horia Constantinescu arată că sunt operatori economici care fac acest lucru cu bună-știință, fără a se gândi la sănătatea consumatorilor, ba mai mult, lasă de înțeles că astfel de practici sunt de cele mai multe ori acoperite.

Există o vorbă care spune că umblii cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.

Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.

Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți.

Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.

Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.

Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase. Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”.

Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul”, arată președintele ANPC pe Facebook.

De altfel, anterior, același Constantinescu scria pe rețeaua de socializare că, după ultimele acțiuni de control, „la doi operatori economici de mari dimensiuni, au fost identificate cantități însemnate de produse din pasăre infestate cu salmonella, dar ajunse pe rafturile magazinelor”.

Articolul precedentPiedone, avertisment privind vizele false de flotant pregătite pentru alegeri
Articolul următorASI România – RAREȘ, cât ești CURVĂ…