Sursa: Captura video


Deși cu program încărcat, premierul PSD Marcel Ciolacu și-a făcut timp ieri pentru o vizită de lucru pe şantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

La fața locului, verificând stadiului lucrărilor, Ciolacu a afirmat că, din vară, pe A0 se va putea circula „fir întins” de la București la Constanța.

Iar afirmațiile acestuia au fost întărite și de ministrul Transporturilor. Pe pagina sa de Facebook, Sorin Grindeanu a arătat că „în sezonul estival se va putea circula în regim de autostradă, până la Constanța, de la intersecțiile A0 Sud cu DN 6, DN5, DN4”.

Aşa cum ne-a obişnuit domnul Grindeanu, săptămânal mergem pe câte un şantier.(…) Sunt ferm convins că şi săptămâna viitoare o să ne facă o surpriză. (…) Este evident că vorbim de certitudini.

E un moment categoric de mândrie, după 30 de ani. După ce săptămâna trecută am vorbit de autostrada Moldovei, în sfârşit, vorbim de Centura Bucureştiului.(…) În sezonul estival, locuitorii din Ilfov şi din Bucureşti vor merge pe autostradă până la Constanţa. Cred că e cel mai mare pas, cea mai mare realizare după 30 de ani. Repet, vorbim deja de certitudine”, a spus Marcel Ciolacu.

La rândul său, Sorin Grindeanu a arătat că „după încheierea lucrărilor pe încă un segment din Lotul 1 (Glina – Vidra) se va putea circula și pe cei 6 km din cei 16,3 km ai Lotului 2 (Vidra – Bragadiru), deja finalizați la sfârșitul anului trecut. Din aprilie, se va circula – între DN6 și DN4 – pe 23,3 km din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0. Constructorul turc este bine mobilizat în șantier și, dacă menține ritmul actual de lucru, la sfârșitul lunii mai va finaliza și ceilalți 9,93 km ai Lotului 1 al A0 Sud, care vor asigura conexiunea cu Autostrada Soarelui (A2)”.

Articolul precedentȘefa ASSMB, acuzată de luare de mită și pusă sub control judiciar: „Probabil o să ajung un fel de Navalnîi al Bucureştiului”
Articolul următorHoria Constantinescu renunță la ANPC pentru a candida la Primăria Constanța: „Am scris istorie”