marea britanie razboi talibani
Foto: Pixabay.com

Potrivit CNN, pe rețelele sociale a apărut un videoclip unde câțiva soldați ucraineni împușcă pe prizonierii ruși în ambele picioare.

Un consilier al președintelui Zelenski a anunțat că Executivul ia foarte în serios ceea ce s-a întâmplat și dacă se dovedește a fi real, cei care au făcut acest lucru vor fi trași la răspundere.

 „Tratăm prizonierii în conformitate cu Convenția de la Geneva, indiferent de motivele emoționale personale”, a adăugat oficialul de la Kiev, potrivit sursei citate.

Rusia a anunțat că va începe o anchetă în acest caz

Valerii Zaluzhnyi, șeful Forțelor Armate ucrainene, a declarat, fără a face referire la incident, că rușii filmează și distribuie videoclipuri „puse în scenă” care arată un tratament inuman aplicat de presupuși soldați ucraineni față de prizonierii ruși.

„Vă îndemn să țineți cont de realitățile războiului informațional și psihologic și să aveți încredere numai în sursele oficiale”, a spus Zaluzhnyi.

Kremlinul a anunțat că va începe o anchetă cu privire la acest incident, precizând că soldații ruși au fost capturați, împușcați în ambele picioare și lăsați fără asistență medicală. Aceștia susțin că acțiunile ilegale și inumane au avut loc la una dintre bazele naționaliștilor ucraineni din regiunea Harkov.

Președintele comisiei de investigație a Federației Ruse, A.I. Bastrykin, a declarat că investigația va stabili „toate circumstanțele maltratării soldaților capturați de către naționaliștii ucraineni.”

Reamintim că de la începutul războiului dintre Ucraina și Rusia, peste 1.100 de civili și-au pierdut viața din cauza bombardamentelor, potrivit ONU. Totodată, organizația a avertizat că numărul real al morților este mai mare deoarece există zone în care nu se poate face un bilanț exact. Mai mult, în Mariupol nimeni nu știe câți oameni au murit în bombardamente, câți au fugit și câți au fost obligați să plece în Rusia.

Astăzi, în a 33-a zi de război, armata ucraineană a preluat controlul asupra orașului Irpin, aflat în regiunea Kiev. Orașul a fost principalul punct al luptei cu trupele ruse din apropierea capitalei.

Citește și: Controversatul Ordin al Ministrului Educației: Locuri bugetate pentru studenții din Ucraina vs studenți din România: „Ne-am angajat ca să nu murim de foame și să ne continuăm studiile”

Articolul precedentVirgil Popescu, mesaj dur pentru USR: „Nu mai politizați tematica energetică în România”
Articolul următorCătălin Drulă îl acuză pe Sorin Grindeanu că se ocupă de „politicăreală în loc să pună osul la treabă”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.