Sursa foto: Facebook/ Cătălin Drulă

Cătălin Drulă a declarat, luni, că actualul ministru „anti-infrastructură”, Sorin Grindeanu, a început „sarabanda de scuze și întârzieri” chiar și pe proiectele pe care acesta le-a lăsat „aproape gata” de anul trecut.

„Aşa se întâmplă când te ţii de politicăreală în loc să pui osul la treabă. Sunt câteva investiţii majore pe care CU GREU le-ar putea rata domnul Grindeanu anul acesta. Dar cu PSD la butoane ne putem aştepta la ce e mai rău”, a precizat Drulă.

Acesta a vorbit și despre stadiul de execuție al proiectelor de infrastructură, precizând că la finalul mandatului său, Craiova-Pitești, 40 de kilometri de drum expres între Balș și Slatina, era finalizat în proporție de peste 90%.

 „Podul de la Brăila: drumurile de legătură le-am deblocat anul trecut, aveam calendar de inaugurare cu constructorul în 2022. Autostrada Sibiu – Piteşti (Lotul 1 Sibiu – Boiţa): calendarul de finalizare agreat cu constructorul prevedea anul 2022. Autostrada A0 Sud: sectorul dintre DN5 şi DN6 trebuie şi el finalizat anul acesta. Intersecţiile denivelate de pe Centura Bucureşti: Domneşti, Berceni, Olteniţei și variantele ocolitoare Timişoara, Satu Mare, Tg. Jiu, Tecuci”, a scris liderul USR pe o rețea de socializare.

Ar mai fi şi alte proiecte, care cu nişte efort ar putea fi terminate în 2022

Totodată, Drulă consideră că neterminarea proiectelor amintite reprezintă „pură incompetență” din partea lui Sorin Grindeanu. Acesta i-a urat lui Grindeanu, la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, să facă absorbţie de 7 miliarde de lei pentru infrastructura rutieră.

„Ar mai fi şi alte proiecte, care cu nişte efort ar putea fi terminate în 2022. Dar, ca să nu suprasolicit PSD-ul, mă opresc aici. Să NU finalizeze proiectele de mai sus înseamnă fie rea voinţă, fie pură incompetenţă din partea domnului Grindeanu. La preluarea mandatului i-am spus ministrului PSD că îi doresc să facă absorbţie de 7 miliarde de lei pentru infrastructura rutieră. Cu fiecare zi ce trece pare că ne îndepărtăm de acel obiectiv”, a conchis Cătălin Drulă.

 Reamintim că ministrul Transporturilor a anunțat că termenel de execuţie sunt deja depăşite la Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti.

Citește și: Cătălin Drulă despre Georgică Simion: ”Păpușa lui Putin își dă azi arama pe față”

Articolul precedentKremlinul susține că prizonierii ruși sunt tratați cu o cruzime extremă de soldații ucraineni
Articolul următorRefugiații din Ucraina, o problemă pentru Uniunea Europeană. Ce propunere are Germania
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.