Sursa foto:Facebook/UNHCR, Agenția de Refugiați ONU

Ministrul de interne gemran Nancy Faeser a declarat, luni, că e nevoie de o repartizare mai echitabilă a refugiaților ucraineni între statele membre ale Uniunii Europene.

Acesta e de părere că toate țările care fac parte din blocul comunitar trebuie să arate solidaritate și să îi sprijine pe cei care au ales să fugă din calea gloanțelor.

„Trebuie să redistribuim mai activ refugiaţii (ucraineni) în interiorul UE şi să arătăm solidaritate preluând refugiaţi”, a spus Faeser, potrivit Digi24.

Peste 3,5 milioane de ucraineni au decis să fugă în alte țări europene din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina

De asemenea, ministrul de interne german a susținut că e nevoie de stabilirea unui indice legat de numărul de refugiați din Ucraina găzduiți deja, raportat la numărul populației fiecărui stat UE.

În 33 de zile de la izbucnirea războiului ruso-ucrainean, peste 3,5 milioane de ucraineni au fugit din Ucraina, majoritatea fiind copii și femei. Uniunea Europeană a reacționat rapid și a primit pe toți cei care au căutat un loc unde să stea până la încheierea acestui război.

Cei mai mulți refugiați au ajuns în Polonia, România, Slovacia și Ungaria. Cu toate acestea, potrivit lui Ylva Johansson, comisar european pentru migrație și afaceri interne, aproape 2 milioane dintre refugiați au plecat spre țările din Vest.

Reamintim că în urmă cu două zile, președintele american Joe Biden s-a întâlnit cu refugiații ucraineni în Varșovia, pe stadionul național care a devenit un centru de adăpostire.

Șeful Statelor Unite a declarat că de-a lungul timpului a fost în vizită în multe tabere de refugiați, fiind mereu surprins de „puterea sufletului uman.” Mai mult, acesta a precizat că a văzut în cei refugiați speranța că lucrurile se vor calma și se vor putea întoarce, acasă. Biden a vorbit și despre numărul mare de copii refugiați.

„Fiecare dintre acești copii a spus lucruri precum rugați-vă pentru tatăl meu, pentru bunicul meu, pentru fratele meu. Ei sunt acolo și luptă. Îmi aduc aminte cum era să ai pe cineva în zonele de război. În fiecare dimineață te trezești, te întrebi ce fac și te rogi să nu primești acel telefon. Ucrainenii sunt minunați. Am cunoscut doi oameni din Mariupol. Este incredibil”, a spus în acea perioadă Joe Biden.

Parte din hainele donate către refugiații ucraineni sunt rupte și murdare: ”Vă rugăm să nu mai trimiteți lenjerie intimă purtată!”

Articolul precedentCătălin Drulă îl acuză pe Sorin Grindeanu că se ocupă de „politicăreală în loc să pună osul la treabă”
Articolul următorFlorin Cîțu vrea oprirea finanțării Rusiei în toate domeniile
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.