Sursa foto: Facebook/ Virgil Popescu

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei Virgil Popescu răspunde acuzațiilor venite din tabăra USR, precizând că tentativele de manipulare la care aceștia recurg „depășesc granițele bunului simț și demonstrează că nu înțeleg absolut deloc contextul în care ne aflăm.”

USR îl acuză pe Virgil Popescu de faptul că „a dat bir cu fugiții” pentru că nu a onorat invitația pe care i-au adresat-o de a participa la „Ora Guvernului”, acuzându-l că i-a făcut pe români depedenți de gazele rusești.

„Ați făcut asta înainte de a participa la ședința Biroului Permanent unde aveați ocazia să aflați că nu am fugit nicăieri, ci din contră am întâlniri importante cu oficiali americani pentru a discuta despre cooperarea dintre România și SUA în domeniul energiei. Tocmai pentru a reduce și mai mult dependența de gazul rusesc”, a scris ministrul Energiei.

„Voi ați dat bir cu fugiții când nu ați vrut să vă mai asumați guvernarea, dacă tot vine vorba”

Virgil Popescu a vorbit despre cele patru adevăruri pe care românii trebuie să le știe despre USR. Acesta a declarat că USR nu vrea dezbaterea soluțiillor, chemarea lui în Parlament fiind doar o „platformă de atac politic.”

De asemenea, ministrul Energiei a spus că nu a fugit niciodată de răspundere, dovedind acest lucru în ultimele șase luni.

„Adevărul nr. 2: Spre deosebire de anumiți parlamentari USR, am treabă de făcut, evenimente și întâlniri care apar în termen scurt și care sunt importante pentru România și pentru sistemul energetic românesc. De fiecare dată când nu am putut să mă prezint în fața Parlamentului am explicat în scris de ce, iar reprezentanții USR din Biroul Permanent au avut ocazia să afle aceste motive”, a mai spus Virgil Popescu.

Mai mult, ministrul a anunțat că discută despre programul nuclear civil al României cu reprezentanți ai Departamentului de Stat și cel al Energiei al SUA la Praga.

În încheierea mesajului său, Popescu îi atacă pe cei de la USR cu privire la Legea offshore.

„Adevărul nr. 4: Cine v-a oprit să modificați Legea offshore, pentru că există, din 2018, când a fost votată de Parlament?!?! Chiar atât de incompetenți sunteți? Ați fost la guvernare! Așa că răspundeți, dacă sunteți în stare, la această întrebare esențială: V-a oprit cineva?!? La final un îndemn pentru colegii de la USR: Nu mai politizați tematica energetică în România! Nu acum, în acest condiții speciale pe care le traversăm! Nu așa, prin retorică goală și lipsită de conținut”, a conchis ministrul Energiei.

Virgil Popescu anunţă măsuri pentru scăderea costurilor cu energia pentru economie

Articolul precedentRafila a anunțat o „creștere fără precedent” a finanțării medicinei de familie
Articolul următorKremlinul susține că prizonierii ruși sunt tratați cu o cruzime extremă de soldații ucraineni
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.