Sursă foto: www.antena3.ro
Sursă foto: www.antena3.ro

Să ameninți pe cineva că-l lași ”în căruț cu rotile” ar trebui să fie inacceptabil.

Din start ar trebui să fie inacceptabil să-l ameninți.

Dar e cu atât mai inacceptabil cu cât amenințarea vine din partea unui consilier local, către alt consilier local. Cu mențiunea în plus că cel care amenință e bărbat. Cea amenințată – femeie.

S-a întâmplat aseară, la Mogoșoaia. Felicia Ienculescu-Popovici, consilier local USR, a fost amenințată de către consilierul local PNL, Ene Valentin.

Dacă vreodată mai aud în viața mea că mai puneți să mai sune reporteri pe nevastă-mea sau pe fii-mea vă las în căruț cu rotile, credeți-mă. Chiar dacă mă duc la pușcărie 5 ani, 6 ani, 7 ani, vă las în căruț cu rotile”, spune consilierul, în timp ce este și filmat.

Ce te face să vrei să lași pe cineva în căruț cu rotile?

Primăria Mogoșoaia a intrat în atenția presei, în momentul în care a aprobat exproprierea a 328 de hectare pe raza localității Mogoșoaia din județul Ilfov.

Cei notificați vor primi 1.7euro/mp sau, au și opțiunea de a renunța la 39% din suprafața deținută și de a primi restul de 61% în altă parte a localității.

Doar că oamenii sunt nemulțumiți de această hotărâre. Drept dovadă stau cele peste 40 de procese deschise de proprietari, primăriei din Mogoșoaia. Oamenii spun că prețul este infim pentru valoarea reală a terenului. Nu vor să rămână fără el. Nu vor să fie relocați.

Dintre cei vizați, câteva nume se disting, printre cei care sunt de acord cu această expropriere: Alina Gorghiu, Daniel Dăianu, Ionel Scrioșteanu și fiul primarului din Mogoșoaia.

Bine, dar ce legătură ar putea avea acest caz cu consilierul USR amenințat? Să fie oare din cauză că Felicia Ienculescu-Popovici ”face valuri” și vorbește cu presa? Asta, în condițiile în care este unul dintre cei 5 consilieri care au votat împotriva exproprierii.

Coincidențe? Posibil. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem pune întrebări.

Reacții la înregistrare

Felicia Ienculescu-Popovici a depus plângere la Poliție. Ceea ce mi se pare normal și firesc.

Poliția s-a autosesizat. La fel de normal și firesc.

PNL Ilfov l-a suspendat pe Valentin Ene din toate funcțiile de conducere din partid.

Dacian Cioloș și Cătălin Drulă au reacționat și ei, cerând reacții atât din partea partidelor implicate, cât și din partea ministrului de Interne.

Cel mai probabil, cazul se va rezolva. Într-un fel sau altul. Ce nu mi se pare, mie, normal e altceva:

Cum îți poți permite, într-un stat democratic, să ameninți? Să repeți că-ți asumi anii de pușcărie, doar ca să lași pe cineva în căruț cu rotile? Cum de ajung persoane din acestea în funcții publice? Interesele cui sprijină? Cine îi susține, din umbră, de-și permit să reacționeze așa?

Și, în plus, cum mai circulă, în siguranță, un cetățean în Mogoșoaia (sau, extrapolând, oriunde în România) când amenințările de genul acesta încep să pară normale?

Articolul precedentE oficial! Primăriile din Capitală au fost înșelate de unele firme de salubritate. Supercom SA e „cap” de listă
Articolul următorDan Negru: „Două partide mi-au propus să candidez la Primăria Timișoarei! Ca marionetă, m-am prins”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.