Dan Negru: „Două partide mi-au propus să candidez la Primăria Timișoarei! Ca marionetă, m-am prins”

Prezentatorul TV arată spre „statul” care nu este în stare să se achite de obligațiile față de cetățenii săi

Dan Negru, celebrul prezentator TV face apel la sprijinul statului în privința elevilor din școlile închise din cauza frigului. De altfel, susține acesta, chiar i s-a propus să candideze la primăria Timișoara, dar a refuzat, considerându-se un „habarnist la așa ceva”.

Cu toată bună-voința sa, edilul Dominic Fritz pare depășit de situație, mai ales că Primăria Timișoara are de achitat facturi pentru consumul de acum opt ierni, motiv pentru care subprefectul de Timiș a cerut conducerii școlilor să decidă dacă este necesară trecerea în formatul online. În acest moment, 22 de școli și grădinițe din municipiul Timișoara s-au închis.

Primăria Timișoara plătește gazul consumat de societatea de termoficare în 2014: o „rată lunară” este 1,7 milioane de lei

„Două partide mi-au propus să candidez la Primăria Timișoarei! Ca marionetă, m-am prins. Am luat-o in râs și le-am spus că prietenii mei din copilărie ar arunca cu ouă după mine. Zilele astea în Timișoara  s-au închis școli din cauza frigului din clase”, a scris Dan Negru pe contul său de socializare.

Acesta a subliniat un lucru pe care l-a mai discutat și în urmă cu ceva vreme, legat de închiderea școlilor, mai mult, a venit cu un „breaking news european” pe această temă.

„Când se închid școli, se deschid pușcării! În 1718 se deschidea în Timisoara prima şcoală elementară din România. Azi se închide de frig!  Timișoara are unul din puținele licee din lume, Lenau, care a dat doi laureați de premiu Nobel: Herta Muller și Stefan Hell. Orașul cu doi laureați de Nobel care au absolvit aceeași școală își inchide școlile de frig. Asta e breaking news european”, mai spune prezentatorul TV.

Totodată a precizat care sunt obligațiile pe care statul le are față de cetățenii săi, dar care în România actuală este foarte departe de acest deziderat. „Statul e obligat să asigure dreptul la viață, la sănătate, la educație. N-o mai face! Statul închide școli ca să deschidă pușcării”, a concluzionat timișoreanul.

„Toate cu temperaturi scăzute în sălile de clasă. În urma monitorizării de ieri (marți – n.r) a situației din aceste unități de învățământ, Consiliul de Administrație a decis suspendarea cursurilor și trecerea în online, și ca atare, ne aflăm în această situație la nivel de Timișoara. Pentru astăzi (miercuri – n.r.) se va face o nouă analiză, undeva în jurul prânzului. (…) Ne așteptăm ca și alte unități de învățământ să ia această decizie (…) Unități de învățământ s-au închis și se vor închide”, a spus Marin Popescu Inspector General Școlar Timiș, citat de TION.

Subprefectul de Timiș cere mutarea cursurilor în formatul online, din cauza frigului

Articolul precedentPoliticieni în România: ”Chiar dacă mă duc la pușcărie 5 ani, 6 ani, 7 ani, vă las în căruț cu rotile!”
Articolul următorFurnizorii de energie fac apel către autorități pentru urgentarea decontării sumelor pentru plafonare și compensare