Noul prefect de Timiș, Mihai Ritivoiu, se implică în criza termoficării din Timișoara

„Este una din puţinele ocazii în care întinde o mână ca să fie ajutat. Sunt convins că găsim o soluţie”

Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timiș, a fost învestit în funcția de prefect, la cinci luni după ce postul a rămas liber ca urmare a eliberării din funcție a lui Zoltan Nemeth (USR), prin ieșirea de la guvernare.

Printre temele pe care le va avea în atenție, în perioada imediat următoare, se află cea a termoficării din Timișoara, o situație pentru a cărei rezolvare s-a cerut sprijinul Guvernului, dar și cea a migranților, care trec ilegal granița, zi de zi.

„Numirea de astăzi mă onorează și responsabilizează deopotrivă. (…) Alături de colegul meu Sorin Ionescu (n.r. – al doilea subfrecet de Timiș) înțelegem că PSD ne-a trimis aici ca să arătăm alegătorilor din Timiș că am înțeles mesajul transmis la alegerile din 2020 și că vom face tot ce ne stă în putere pentru a transmite certitudinea că se guvernează onest, competent, cu bun simț și transparență. Suntem deschiși și vom colabora cu toate forțele politice, cu toate primăriile, cu CJ și societatea civilă pentru a transmite ideea acestui act de guvernare onestă și în folosul cetățenilor”, a transmis Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș.

Acesta a trecut în revistă problemele cu care se confruntă comunitatea timișeană. Pe lângă cele privind pandemia, criza facturilor la energie și gaze, tensiunile din Ucraina, „noi, în Timiş, avem şi problema migranţilor care întră în ţară intr-un număr tot mai mare”, a afirmat Mihai Ritivoiu, după depunerea jurământului.

De altfel, prima măsură pe care o ia în calitate de prefect, Mihai Ritivoiu, este să îi aducă la aceeaşi masă a discuţiilor pe primarul din Timişoara, Dominic Fritz, şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, pentru a discuta soluţii în problema termoficării din Timişoara.

 „Pe lângă acestea, timişorenii se confruntă cu o problemă critică, problema Colterm, după cum ştiţi, se stă în frig în spitale, în şcoli, în case, oameni bolnavi, oameni suferinzi şi aceasta este o chestiune care doare şi din punctul meu de vedere este prima prioritate, trebuie să lăsăm artizanatul politic, nu discutăm de PNL, PSD, USR, discutăm de timişoreanul care de 30 de ani contribuie la bugetul de stat şi este una din puţinele ocazii în care întinde o mână ca să fie ajutat. Sunt convins că găsim o soluţie, i-am şi invitat pe primarul Dominic Fritz şi preşedintele CJT Alin Nica, de urgenţă să vedem ce se poate face şi în ce măsură guvernul se poate implica”, a mai declarat Ritivoiu.

Dan Negru: „Două partide mi-au propus să candidez la Primăria Timișoarei! Ca marionetă, m-am prins”

Articolul precedentPSD lansează acuzații la adresa USR-ului din cauza unui sondaj în care ministrul Sănătății este bine văzut
Articolul următorMarius Budăi cere mai mult respect din partea mediului de afaceri