Alexandru Rafila (captură video)

PSD a lansat acuzații la adresa celor de la USR, după ce sondajul pe care l-au făcut pe site-ul oficial al formațiunii care a condus Ministerul Sănătății în Cabinetul Cîțu.  Concret este vorba de un sondaj în care românilor li se cerea să îi acorde o notă actualului ministru, Alexandru Rafila.

„Puneți sondajul înapoi! Românii vor să voteze, lașilor!  Nu mai merge să măsluiți voi voturile, cum ați făcut-o la Sectorul 1 sau în alegerile voastre interne!”, au scris reprezentanții PSD pe contul de Facebook.  

Unul dintre internauți a avut o întrebare chiar pentru social democrați. „Din sondajul PSD reiese că Rafila e foarte bun? Sau vă este teamă să întrebați.”

Captură vot sondaj USR

Replica celor de la USR, la acuzațiile PSD, nu a întârziat să apară, aceștia au precizat că nu ei au „scos” sondajul, ci că le-a „picat” serverul, „la fel cum a picat rata de vaccinare de când e Rafila ministru”. Mai mult, au continuat cu săgețile spre social democrați. „Serverul își va reveni, rata de vaccinare cu Rafila ministru… avem dubii”, au mai scris cei de la USR.

Potrivit acestui sondaj, ministru Rafila este apreciat de 59% dintre cei care au votat, în timp ce 35% dintre acestea consideră că prestația lui Rafila este „nesatisfăcătoare”.

În „descrierea” sondajului, cei de la USR consideră că „lipsa de acțiune a lui Alexandru Rafila în plin val 5 al acstei pandemii este nu numai inexpliabilă, dar profund iresponsabilă”. Mai mult, aceștia îi cer actualului ministru al Sănătății să ia măsuri concrete și în regim de urgență pentru accelerarea campaniei de vaccinare.

„Vaccinarea este singura soluție pentru a reuși să reducem riscul de îmbolnăvire și însuși domnul Rafila cunoaște acest lucru, cu atât mai mult cu cât din postura de specialist, anul trecut, din Opoziție, dădea lecții și critica «inconsecvenţa şi neseriozitatea» guvernului privind scăderea numărului de persoane vaccinate împotriva COVID-19”, se mai arată în „descrierea” sondajului.

„Nota” pentru Rafila a fost „cerută” în ziua în care România înregistra pentru a doua zi consecutiv peste 31.000 de cazuri de infectare cu Covid (cu puțin peste 100.000 de teste efectuate, cu o rată de pozitivare de 31%).

Rafila: „O să renunțăm la certificatul internațional când va exista o decizie la nivelul UE”

Articolul precedentUn bărbat din Covasna și-a vândut fiica de 15 ani unor traficanți de carne vie. Fata a fost exploatată timp de doi ani, tatăl a fost arestat
Articolul următorNoul prefect de Timiș, Mihai Ritivoiu, se implică în criza termoficării din Timișoara