foto ilustrativ-Știri Botoșani

Trei bărbați din Covasna au fost reținuți ieri într-un dosar instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, fiind acuzați de trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului și viol în formă continuată.

Concret, din ce explică procurorii DIICOT, unul dintre inculpați și-a vândut fiica minoră celorlalți doi inculpați, care au traficat-o timp de doi ani, până în 2021.

După o noapte în arest, cei trei au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, soluția instanței fiind aceea ca doar unul dintre aceștia să rămână cu cătușe – tatăl fetei traficate, iar ceilalți să fie plasați sub control judiciar.

Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna, doar cu privire la inculpatul GERGELY VIKTOR şi, în consecinţă: dispune arestarea preventivă a inculpatului GERGELY VIKTOR – pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 28 ianuarie 2022 şi până la data de 26 februarie 2022 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă cu privire la inculpatul GERGELY VIKTOR. Respinge propunerea de arestare preventivă privind pe inculpaţii MAJLAT LORAND şi MAJLAT ISTVAN.

Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul MAJLAT LORAND pentru o perioadă de 60 de zile de la data de 28 ianuarie 2022 până la data de 28 martie 2022 inclusiv. Dispune punerea în libertate de îndată a inculpatului MAJLAT LORAND, dacă nu este reţinut ori arestat într-o altă cauză. Pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul MAJLAT LORAND, trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Târgu Secuiesc organ desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Pe timpul controlului judiciar impune inculpatului MAJLAT LORAND să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească limitele Municipiului Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să comunice periodic respectiv lunar, informaţii despre mijloacele sale de existenţă; c) să nu se apropie de persoana vătămată şi cu coinculpaţii GERGELY VIKTOR şi MAJLAT ISTVAN şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul MAJLAT ISTVAN pentru o perioadă de 60 de zile de la data de 28 ianuarie 2022 până la data de 28 martie 2022 inclusiv. Dispune punerea în libertate de îndată a inculpatului MAJLAT ISTVAN, dacă nu este reţinut ori arestat într-o altă cauză. Pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul MAJLAT ISTVAN trebuie să respecte următoarele obligaţii: d) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; e) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; f) să se prezinte la Poliţia Comunei Poian, judeţul Covasna – organ desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Pe timpul controlului judiciar impune inculpatului MAJLAT ISTVAN să respecte următoarele obligaţii: d) să nu părăsească limitele Comunei Poian, judeţul Covasna, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; e) să comunice periodic respectiv lunar, informaţii despre mijloacele sale de existenţă; f) să nu se apropie de persoana vătămată şi cu coinculpaţii GERGELY VIKTOR şi MAJLAT LORAND şi să nu comunice cu aceasta direct sau indirect, pe nicio cale”, se arată în încheierea instanței, care a fost deja contestată de inculpatul arestat, dar și de DIICOT.

Potrivit comunicatului DIICOT, fata a fost vândută în 2019, când avea 15 ani. Tatăl a fost cel care a dus-o la domiciliul unuia dintre inculpați, anchetatorii arătând că „fapta a fost săvârșită prin constrângere, inducere în eroare și abuzând de poziția sa de autoritate asupra minorei și de situația vădit vulnerabilă a acesteia datorată nivelului de educație, dezvoltare fizică și psihică și situației de dependență în care se afla”. Odată ajunsă la ceilalți doi inculpați, fata a trăit un coșmar permanent, mai arată procurorii.

Ceilalți doi inculpați au lovit-o, au lipsit-o de libertate și au exploatat-o sexual și prin obligarea la muncă pe minoră în perioada 2019-2021, interval de timp în care victima a fost ținută în stare de aservire și lipsire de libertate prin folosirea violenței fizice și psihice, profitând de vulnerabilitatea acesteia. În toată această perioadă, cei doi inculpați au beneficiat de sprijinul inculpatului care și-a traficat copilul”.

Articolul precedentSTB extinde plata cu cardul bancar a călătoriei la toate mijloacele de transport
Articolul următorPSD lansează acuzații la adresa USR-ului din cauza unui sondaj în care ministrul Sănătății este bine văzut