Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a spus că vor fi făcute controale la centrele de vaccinare, deoarece peste 1.300 de persoane care sunt incluse în etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19 apar în registrul național de vaccinări.

Explicația pentru prioritatea pe care o au persoanele în cauză se traduce, în cel mai bun caz, printr-o eroare în sistemul de date.

Cu toate acestea, nu este exclus ca respectivele persoane să fi ”sărit rândul”.

Cum se sare rândul: cu bani, pile și relații.

Stategia de vaccinare a lui Voiculescu are nevoie de pază și protecție

Voiculescu a afirmat și că medicii coordonatori ai centrelor unde sunt descoperite astfel de probleme vor fi cercetați disciplinar, iar Guvernul va decide sancțiuni pentru situațiile în care nu este respectată strategia de vaccinare.

În acest context, deputatul PNL, Florin Roman, a afirmat că este de neacceptat faptul că 30% dintre cei care s-au vaccinat anti-COVID-19 nu s-au înscris pe platforma dedicată.

De asemenea, consideră că este important un răspuns și o explicație din partea lui Vlad Voiculescu: cine sunt persoanele vinovate și cum s-a putut ajunge într-o astfel de situație.

De neacceptat, dar realizabil

Am aflat cu stupoare, chiar prin vocea ministrului Sănătăţii, că 30% dintre cei care s-au vaccinat sunt persoane care nu s-au înscris pe platformă…ceea ce este de neacceptat!”, a scis deputatul PNL pe pagina de Facebook.

Luând în calcul pilele sau relațiile care au dus la prioritizarea unor persoane în vederea vaccinării, Florin Roman a declarat că este inadmisibil ca persoanele în vârstă, bolnave sau cu dizabilităţi să fie amânate.

Insistând pe faptul că trebuie protejați cei vulnerabili, deputatul PNL a mai adăugat că aşteptă cu mare interes ca Vlad Voiculescu să răspundă care sunt persoanele vinovate şi privilegiaţii care au sărit peste rând.

Discursurile nu rezolvă incapacităţile de funcţionare ale procesului de vaccinare! Aşa nu ne mai facem sănătoşi”, a concluzionat Roman.

Articolul precedentMinistrul Economiei face un pas în spate: nu o mai vrea la ministerul său pe directoarea care are o primă soluție de colaborare cu Securitatea
Articolul următorPortul Constanța, punct de intrare ilegală în țară al țigaretelor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time