Sursa Foto: Facebook

După ce opinia publică a criticat una dintre cele mai recente mutări în ministerul condus de Claudiu Năsui, acesta a revenit asupra deciziei de a o lua pe lângă el pe Claudia Florina Prisecaru, care are o decizie nedefinitivă de colaborare cu Securitatea și este apropiată de fostul ministru PSD Eugen Teodorovici. Aceasta urma să fie director general adjunct în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și venea de pe un post similar din Ministerul Finanțelor.

Prisecaru va continua însă să meargă la jobul de director de la Finanțe, din ce spune Năsui, iar în paralel, procesul său deschis de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității continuă. Primul termen al recursului este stabilit abia pentru luna martie 2022, soluția pe fond fiind pronunțată în noiembrie 2019, când Curtea de Apel București a constatat „că pârâta a fost colaborator al Securităţii în sensul articolului 2 litera b din OUG nr. 24/2008”. Acum în vârstă de 51 de ani, Prisecaru ar fi a întocmit și semnat olograf cu numele real un angajament pe când avea 18 ani, pe când era lăcătuș mecanic la secția confecții metalice din cadrul întreprinderii Județene de Producție Industrială și Prestări Servicii Târgu Jiu (IJPIPS) și studentă la secția subingineri a Facultății de Electrotehnică din aceeași localitate. Potrivit CNSAS, aceasta a activat ca informator în perioada 1987-1989, fiind recrutată de I.J. Gorj, Serv. 2, în scopul îmbunătățirii potențialului din cadrul facultății, fiind totodată dirijată pentru acoperirea informativă la locul de muncă. Din ce a descoperit CNSAS, pe parcursul colaborării cu Securitatea, Prisecaru a întocmit și semnat olograf cu numele conspirativ atribuit mai multe note informative, legate de ascultarea posturilor interzise, intenția de a pleca/ rămâne ilegal în străinătate, legături cu cetățeni străini sau apartenența și activitățile unor persoane în cadrul unor culte religioase. Această ultimă notă informativă ar fi fost livrată Securității înainte cu o lună de Revoluție, pe 21 noiembrie 1989.

Și, chiar dacă aseară la Digi24 Năsui ridica din umeri și spunea că nu vede nicio problemă Prisecaru a fost apropiată a Securității, azi a anunțat că aceasta nu îi va mai fi directoare în ministerul său.

Am încercat să mut o directoare din ministerul finanțelor în ministerul economiei. Voi renunța la mutare.
Ministerul economiei și energiei așa cum este acum se împarte în două ministere. Personalul se va împărți între cele două ministere. O prioritate a zilelor acestea este organizarea ministerului, iar asta în același timp cu deblocarea schemelor de ajutor de stat aflate în derulare.

Unii oameni își doresc să rămână în ministerul economiei, dar unii vor pleca. Din punct de vedere administrativ, am ca scop repar multe lucruri în minister. De aceea am căutat o persoană care să aibă experiență în zona aceasta. Nu cunosc multă lume la stat, așa că am căutat cât de bine am putut persoane. Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie.
Am renunțat la mutare. Îmi cer scuze pentru toată situația creată.
Văd că se reia minciuna că familia mea ar avea vreo treabă cu fosta securitate. Am crezut că minciuna aceasta se va termina odată cu campania. Ca să fie clar, familia mea nu a avut nicio legătură, de niciun fel, cu fosta securitate, nici înainte de revoluție și nici după”, a scris în această dimineață ministrul Năsui pe Facebook.

Articolul precedentFost polițist din Gorj, condamnat definitiv la închisoare cu executare. Nu mai are voie să practice meseria, însă între timp a reușit să se pensioneze
Articolul următorAtacul PNL asupra lui Voiculescu: ”Să răspundă care sunt persoanele vinovate”