Turcan vrea recalcularea a 5 milioane de pensii

„Am văzut ce înseamnă ca unii români să fie mai egali decât alții”, a spus astăzi Ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat astăzi, într-o conferință de presă trasmisă live pe pagina acesteia de Facebook, susținută la sediul Ministerului Muncii, faptul că ministerul pe care îl conduce are intenția de a recalcula aproximativ 5 milioane de pensii ale românilor. „Am văzut ce înseamnă ca unii români să fie mai egali decât alții”, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, astăzi.

Turcan, pe urmele Violetei Alexandru

Dacă pe timpul mandatului predecesoarei acesteia, Ministerul Muncii calcula și recalcula, în urma reclamațiilor primite de la pensionarii dezavantajați de birocrația pusă prost în practică în trecut, Raluca Turcan pare să-i calce acesteia pe urme, anunțând că are intenția de a corecta greșelile din sistem, prin recalcularea, într-un timp de 18 luni, a peste 5 milioane de pensii.

Prin această măsură se urmărește întocmirea unui echilibru în acordarea dreptului de pensie, corelat cu anii de cotizare și a pregătirii respectivului beneficiar.

„În baza Legii 127, acest ordin de evaluare a dosarelor este etapa premergătoare a recalculării pensiilor din sistemul public de pensii. Ultima mare recalculare a pensiilor din sistemul public a fost făcută în perioada 2005 – 2010 și a cuprins atunci aproximativ un milion de dosare. Am stabilit acum o perioadă de maxim 18 luni pentru evaluarea celor aproximativ 5 milioane de dosare de pensii”, a spus Raluca Turcan, în conferința de presă susținută la Ministerul Muncii, cu foarte puțin timp în urmă.

Articolul 157, aliniatul 2, din Legea 127/2019, la care face referire ministrul Muncii:

Începând cu data intrării în vigoare a prezentului alineat, pensiile stabilite conform legislației anterioare vor fi evaluate în vederea recalculării prevăzută la alin. (1). Procedura de evaluare se stabilește prin ordin al ministrului muncii și justiției sociale, la propunerea CNPP, în termen de 90 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Elena Udrea, în așteptarea sentinței: „Dacă o omoram pe Kovesi aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA”

Articolul precedentPortul Constanța, punct de intrare ilegală în țară al țigaretelor
Articolul următorDeputatul Bulai a aflat din presă de amenda pentru discriminare și pare surprins, deoarece și-a cerut scuze atunci pentru sintagma „mamă surogat”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.