ANAF scoate la licitație o biserică părăsită de la marginea Constanței

Prețul de pornire a fost redus cu 25%, fiind a doua licitație a obiectivului

ANAF organizează pe 1 februarie 2021 o a doua licitație pentru vânzarea unui teren de peste 3.600 de metri pătrați, pe care este construită o biserică, abandonată între timp. Fiscul speră să obțină circa 156.000 de lei pe terenul și biserica aflate la marginea Constanței, la ieșirea spre Valu lui Traian.

Potrivit anunțului de vânzare, ANAF nu dezvăluie numele debitorului, dar precizează că este vorba despre o ipotecă legală instituită în favoarea AJFP Constanța în baza unui proces verbal de sechestru de pe 25 martie 2019.

Aceasta este a doua licitație organizată de ANAF pentru vânzarea bisericii de la ieșirea din Constanța, situație în care prețul a fost redus cu 25%. Conform ANAF, este vorba de un „lot teren extravilan în suprafață de 3.636 mp, categoria de folosință arabil, situate în localitatea Constanța, zona exterioară localității, la ieșire din municipiul Constanța către localitatea Valu lui Traian, lângă nodul rutier autostrada A4, județul Constanța, parcela A 853/1 lotul 2, nr. cadastral 210065, carte funciară 210065 UAT Constanța, teren parțial ocupat de construcție biserică și anexe (conform cu extrasul de carte funciară sunt edificate fără acte), prețul de evaluare/ de pornire a licitației fiind de 156.074 lei, diminuat cu 25%, exclusiv TVA”.

Totodată, ANAF a anunțat că îi așteaptă pe „cei care pretind vreun drept asupra acestor bunuri să înștiințeze despre acesta organul de executare, înainte de data stabilită pentru vânzare”.

Potrivit presei locale, această biserica „fantomă” a fost construită în urmă cu 20 de ani, fără niciun fel de autorizații, de o avocată, care intenționa să doneze apoi mănăstirea Arhiepiscopiei Tomisului.

Știind acest lucru, „Arhiepiscopia a trimis chiar și călugări care să locuiască la mănăstire, erau crescute și animale aici, dar lăcașul a fost apoi abandonat după ce femeia care a ctitorit biserica a transmis că vrea să încaseze toate veniturile pe care aceasta le-ar fi încasat din donații”, au precizat cei de la Replica Online. Date fiind noile condiții ale avocatei-ctitor, Arhiepiscopia și-a retras călugării, iar biserica privată a fost abandonată.

În urmă cu doar zece zile, Ziarul de Investigații a prezentat un alt caz de biserică construită fără autorizație. Mai mult, reprezentanții Bisericii Sf. Haralambie din Tomis Nord, Constanța își doreau să fie ajutați de autoritățile locale pentru a putea finaliza construcția lăcașului de cult, o „copie” a Mănăstirii Voroneț.

Articolul precedentConcediat de Nicușor Dan, dar uns director la Spitalul de Pediatrie Ploiești!
Articolul următorEconomat Sector 5, organigramă supradimensionată și ineficientă