Concediat de Nicușor Dan, dar uns director la Spitalul de Pediatrie Ploiești!

Dan Sîmpălean a fost numit manager interimar al Spitalului de Pediatrie din Ploiești. O știre care nu a făcut prea multe valuri, probabil și din perspectiva faptului că unitatea medicală a fost criticată în nenumărate rânduri de părinții ploieșteni.

Stomatologul Sîmpălean a fost prezentat drept o achiziție de succes a primarului Andrei Voloșevici, dar lumea medicală din oraș s-a întrebat de ce a fost “teleportat” un “venetic”, când județul e plin de medici excepționali.

Din păcate, managerul preferat de primarul Ploieștiului are nenumărate probleme de imagine, fiind considerat o adevărată „oaie neagră” a sistemului medical românesc! Sîmpălean a deveni faimos când a reușit să achiziționeze dezinfectanți pentru Spitalul Filantropia la un preț de…CINCI ori mai mare decât alte unități medicale.

Noul manager a dat atunci vina pe COVID pentru dezinfectanții umflați la preț:Am fost nevoiți în primul val să cumpărăm la suprapreț”

25.000 de euro au dat cei de la Filantropia pe 190 de găletușe de dezinfectant Incidin Active 1,5 kg în martie 2020.


Mai mult, directorul a cumpărat la București și aparatură mult mai scumpă, uitând să spună că fusese angajat al firmei Axia Medical  de la care a făcut  40 de achiziții directe începând cu iulie 2019, la o lună după ce el a fost uns șef!  Axia a câștigat contracte de aproape 200.000 de euro cu spitalul din București. Și …probabil este o simplă coincidență faptul că stomatologul și fostul consilier local USL de la Târgu Mureș a lucrat între 2010 și 2013 ca reprezentant vânzări la Axia Medical.

Dan Sîmpălean fusese numit manager la maternitatea bucureșteană de Gabriela Firea, fost edil general al capitalei și a fost demis de Nicușor Dan la finalul anului 2020.

Mandatul de șef la Filantropia, unul extrem de controversat.

Dan Sîmpălean a reușit să intre în conflict cu angajații Spitalului Filantropia la doar câteva zile de la numirea în funcție.
Abuzurile sale au determinat șefa de la Achizitii să demisioneze. Și șefa departamentului Resurse umane a preferat să demisioneze, în momentul în care Sîmpălean a încercat modificarea statului de funcții fără votul Consiliului de Adminitrație , așa cum cer legile în vigoare.
Mai mult, disperați de abuzurile directorului, medicii Secției Neonatologie au adresat un memoriu public ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Azi am decis încetarea atribuțiilor de manager al Spitalului Filantropia București ale domnului Sîmpălean Dan Ștefan”

anunța Nicușor Dan, într-un comunicat de presă.

El a transmis că a luat această decizie după ce a primit rapoartele și analizele Curții de Conturi și Corpului de Control al Primarului în care sunt semnalate „diverse nereguli la acest spital”.
Dar PNL nu lasă pe nimeni la greu, așa că stomatologul mureșean a fost recuperat rapid de liberali și numit director la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

Controverse  și  la Târgu Mureș


Dan Sîmpălean a fost demis de la conducerea Spitalului Județan Mureș în momentul în care a refuzat (nejustificat) să demareze licitația pentru construirea noului buncăr de radioterapie al unității medicale.  
Surse din Târgu Mureș ne-au povestit că  pentru a putea selecta o anumită firmă constructoare, spitalul manageriat de stomatolog s-a oferit să plătească aproximativ 80% din valoarea buncărului, motivând că așa a reieșit dintr-o discuție …verbală cu firma care a realizat studiul de fezabilitate.

În perioada 2015-2018, Dan Sîmpălean a fost demis de….patru ori de la conducerea Spitalului Județean Mureș.


Mai mult, sursele noastre mureșene ne-au povestit că directorul a intrat în conflict cu mai mulți angajați, care l-au dat în judecată pentru a stopa abuzurile acestuia.

Prezentat ca un superprofesionist

Comunicatul prin care Primarul Voloșevici se laudă cu noua achiziție

Interesant este că  la numirea lui Dan Sîmplălean în fruntea Spitalului de Pediatrie Ploiești, Primăria a emis un comunicat de presă pompos lăudând profesionalismul stomatologului mureșan.

Întrebat în schimb de ziariștii ploieșteni cum comentează acuzațiile lui Nicușor  Dan și memoriile medicilor bucureșteni, Sîmplălean a spus doar că…nu a fost demis, ci îi încetase mandatul de director interimar și că plângerile doctorilor au fost…abuzive.


Stomatologul Sîmpălean, superprofesionistul din comunicatul Primăriei Ploiești!



“Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, are, începând de astăzi, un nou consilier pe probleme de sănătate la nivelul municipiului Ploieşti, dr. Sîmpălean Dan Ştefan.

Totodată, edilul şef Andrei Liviu Volosevici a dispus numirea dr. Sîmpălean Dan Ştefan în funcţia de manager interimar al Spitalului de Pediatrie Ploiești, până la scoaterea la concurs a acestui post.

Astfel, vineri, 29 ianuarie a.c., noul director îşi va începe activitatea la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, unitate medicală aflată în administrarea autorităţii publice locale”, a anunțat cu aplomb municipalitatea.

Elogiile la adresa proaspătului demis au continuat în același registru:

Dr. Sîmpălean Dan Ştefan a fost manager al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia din Bucureşti şi al Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Iar punctual culminant l-a reprezentant declarația primarului Andrei Volosevici.

Alegerea noului manager al Spitalului de Pediatrie Ploieşti are la bază competenţa şi experienţa în domeniul managerial, doctorul Sîmpălean Dan Ştefan având specializare în domeniul managementului serviciilor de sănătate.Dr. Sîmpălean este şi consilierul meu pe probleme de sănătate. Îmi doresc la nivelul Spitalului de Pediatrie Ploieşti realizarea unor proiecte viabile şi eficiente, care să asigure dezvoltarea acestui domeniu de interes la nivel local. Este nevoie ca împreună cu toţi angajaţii Spitalului de Pediatrie Ploieşti să se realizeze permanent îmbunătăţirea serviciilor medicale şi de îngrijire a pacienţilor, implicit a serviciilor de urgenţă, modernizarea echipamentelor de specialitate, la nivelul acestui spital, precum şi menţinerea unei comunicări profesioniste cu pacienţii şi familiile acestora.Îi doresc succes în această activitate noului manager al Spitalului de Pediatrie Ploieşti şi îi asigur pe angajaţii unităţii medicale de sprijinul administraţiei locale în viitoarele proiecte de dezvoltare şi modernizare

a declarat pe acest subiect primarul Andrei Liviu Volosevici

Viitor de aur, țara noastră are….dar așteptăm cu interes lista achizițiilor pe care poate Sîmpălean le va comanda de la faimoasa  Axia Medical, mai ales că Spitalul de Pediatrie Ploiești are un excedent bugetar frumușel, taman bun de aruncat pe fantasmele noului director.

Prahova, coșul de gunoi al PNL?


Nu putem să nu remarcăm faptul că revenirea PNL la conducerea județului Prahova a transformat județul în Raiul personajelor controversate.
Mai întâi la șefia IJP Prahova, este adus “Zeus”- Marian Iorga, fost șef al Poliției Călărași.
Poreclit ”Zeus”, polițistul are strânse legături cu interlopii din Călărași, fostul ministru de Interne Marcel Velea anunțând, la un moment dat, că împotriva lui Iorga a început urmărirea penală pentru mai multe infracțiuni de corupție.
Apoi, la conducerea Jandarmeriei Prahova a fost numit Laurențiu Cazan, un personaj implicat în coordonarea acțiunile din 10 august 2018. După mai multe acțiuni de prostest, Cazan a renunțat de bună voie la șefia jandarmilor prahoveni după doar câteva săptămâni.
În același registru de numire politică este și cea a stomatologului Dan Sîmpălean (liberal cu o…escală scurtă în ALDE)  la conducerea singurului spital de copii din județul Prahova.

SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentDeputatul Bulai a aflat din presă de amenda pentru discriminare și pare surprins, deoarece și-a cerut scuze atunci pentru sintagma „mamă surogat”
Articolul următorANAF scoate la licitație o biserică părăsită de la marginea Constanței
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...