Sursa foto: Digi24.ro

Mai multe spitale din Timișoara au început să se aprovizioneze cu pături și saci de dormit după ce s-a sistat căldura și apa caldă. Marius Craina, șeful Maternității Bega, care aparține de Spitalul Județean, a precizat că cea mai mare problemă e lipsa apei calde. „Problema este la nou-născuți. Ei stau cu mama imediat după naștere”, a declarat medicul.

Mai mult, medicii de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” au decis să trimită acasă pacienții care nu sunt în stare gravă. De asemenea, s-au achiziționat pături și saci de dormit. „Nu s-a făcut foarte frig momentan. Dar se va face”, a precizat medicul Mihai Gafencu, relatează Libertatea.ro.   

Spitalele din Timișoara au rămas fără apă caldă și căldură

Reprezentanții spitalelor au făcut apel la autoritățile locale pentru găsirea unor soluții rapide. Deocamdată, Consiliul Județean Timiș a precizat că au început negocierile cu furnizorii de gaz. Până în acest moment nu ar exista semnale că aceștia doresc să semneze un contract cu Colterm. Reamintim că societatea de termoficare a intrat în insolvență. Reprezentanții municipalității au precizat că fără ajutor de la fondul de rezervă al Guvernului, timișorenii nu vor putea trece peste iarnă. Mai mult, pe lângă cele șase spitale din Timișoara, peste 100 de mii de locuitori au rămas fără apă caldă și căldură. E.ON a oprit gazul pentru Colterm din cauza datoriilor de 76 de milioane de lei. Directorii spitalelor au făcut apel de solidaritate la furnizorii de gaze din întreaga țară.

Raul Pătrașcu: „Nu avem cum să păstrăm o temperatură adecvată în saloane”

Într-o scrisoare deschisă transmisă furnizorilor de gaz, Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara, a explicat cât de delicată e situația bolnavilor din spitale. Mai mult, medicul a precizat că e nevoie de „condiții speciale pentru a putea lupta cu boala pentru viață”. „Nu avem cum să păstrăm o temperatură adecvată în saloane, dacă căldura de la stat este oprită”, a precizat Raul Pătrașcu.

Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș, susține că problema căldurii și a apei calde poate fi rezolvată printr-un ajutor de urgență din rezerva de stat. Ajutorul de stat poate fi acordat doar printr-o ordonanță de urgență. Aceasta poate fi dată doar de către un guvern cu puteri depline. „Caut în continuare o soluție care să ajute Colterm să repornească alimentarea cu agent termic a Timișoarei”, a spus subprefectul.

E.On a oprit livrarea cu gaz luni, la ora 12.00. Spitalele sunt cele mai afectate de această decizie. Mai mult, subprefectul a atras atenția că încălzirea pe curent ar putea duce la accidente și tragedii ca la Piatra-Neamț sau Constanța.

Simonis (PSD) le recomandă lui Fritz și Nica să nu mai calce în Timișoara „fără soluții”

Articolul precedentAglomerație la vaccinare, la Piața Obor
Articolul următorRomânii ar putea intra în SUA fără viză
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.