Sursa foto: G4media.ro

La centrul de vaccinare din Piața Obor, în primele cinci ore s-au vaccinat peste 200 de persoane. Oamenii continuă să stea la coadă pentru a se vaccina împotriva COVID-19 cu serul produs de Johnson&Johnson sau Pfizer. Vaccinarea împotriva coronavirusului a depășit record după record, iar marți, 26 octombrie, peste 100 de mii de români au primit prima doză anti-COVID.

Persoanele prezente în Piața Obor au ales vaccinul produs de Johnson&Johnson deoarece se face într-o singură doză. Mai mult, persoanele vaccinate la Piața Obor primesc un tichet valoric de 100 de lei. Ei îl pot pot folosi la orice supermarket pentru a face cumpărături. Medicul coordonator al centrului de vaccinare din Piața Obor, Nejem Adnan, a precizat că majoritatea celor ce se vaccinează optează pentru serul produs de Johnson&Johnson. Medicul centrului a mai precizat că numărul persoanelor imunizate este într-o continuă creștere. „Numărul crește în fiecare zi. Oamenii au ajuns la concluzia finală că acest vaccin este salvarea vieții”, a precizat medicul Nejem Adnan, relatează Digi24.ro.

Sute de oameni stau la coadă pentru a se vaccina, în Piața Obor

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un record privind vaccinarea împotriva noului coronavirus. Mai exact, peste 150 de mii de români s-au imunizat cu unul dintre cele patru seruri disponibile pe piață. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat că în fiecare weekend se vor organiza maratoane de vaccinare până la sfârșitul anului.

Mai mult, medicul a mai susținut că țara noastră va depăși 70 % din populația imunizată până la sfârșitul anului, dacă se va păstra ritmul actual de vaccinare. În momentul de față, rata de vaccinare în România este de peste 33%. „Asta înseamnă că, în total, până la finalul acestui an am putea avea peste 11,8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Acum avem aproximativ 6,5 milioane de persoane”, a precizat medicul, în cadrul conferinței de presă susținută marți.

De asemenea, din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare, și până acum s-au administrat peste 12 milioane de doze de vaccin. De asemenea, 6,6 milioane de români s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

Peste 150.000 de persoane s-au vaccinat, în ultimele 24 de ore

Articolul precedentDIICOT: Percheziții în mai multe județe pentru destructurarea unui grup infracțional
Articolul următorPături și saci de dormit pentru bolnavii din spitalele din Timișoara
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.