Marinică Gașpar, profesor univeristar doctor și totodată medic şef al Secţiei Cardiologie din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara (IBCV), ar putea rămâne 30 de zile după gratii, conform deciziei instanței.

Medicul Gașpar este acuzat de luare de mită într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, iar ieri, după ce i s-a organizat un flagrant, a fost audiat și reținut prin ordonanță de procurori.

Astăzi, Tribunalul Timiș a admis solicitarea procurorilor privind arestul preventiv, în condițiile în care procurorii spun că acesta încasa de la pacienți chiar și 2.000 de euro pentru o operație.

De altfel, acesta ar fi fost prins în flagrat în momentul în care primea 1.000 de euro de la un pacient și se pare că perchezițiile desfășurate ulterior în biroul chirurgului șef, confirmate de reprezentanții IBCV, au conturat suficiente indicii pentru ca Gașpar să fie arestat.

Mandatul emis în baza încheierii pronunțate de Tribunalul Timiș poate fi revocat la acest moment doar dacă Marinică Gașpar va contesta soluția, iar judecătorii de la curtea de apel vor dispune o altă măsură:

Admite propunerea şi dispune arestarea preventivă a inculpatului G.M. pentru o perioadă de 30 de zile începând din data de 27.09.2022 până în data de 26.10.2022, inclusiv”.

La acest moment, medicul Gașpar este acuzat de 6 infracțiuni de luare de mită în formă continuată, anume că „în perioada 19.09. – 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu”.

Articolul precedentMagnus Carlsen, campionul mondial la șah, își acuză adversarul de fraudă în timpul jocului
Articolul următorFamiliile cu cel puțin 3 copii ar putea plăti 0,68 lei/kWh; ce modificări aduce ordonanța pentru plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică