Foto: Facebook/Tanczos Barna
Foto: Facebook/Tanczos Barna

Garda de Mediu va fi dotată cu echipamente noi, cu scopul de a crește numărul și eficiența controalelor efectuate în domeniul gestionării deșeurilor.

Ministrul Mediului din România, Tanczos Barna, a precizat că ieri, 26 septembrie, a semnat contractul de finanțare din PNRR.

Tanczos Barna anunță echipamente noi pentru controalele gărzilor de mediu

Acest contract are o valoare de 13 milioane de euro, iar banii sunt destinați pentru dotarea cu echipamente de monitorizare și control a celor 43 de Comisariate județene ale Gărzii de Mediu.

Aceste echipamente vor fi folosite pentru creșterea gradului de trasabilitate a deșeurilor, o vizibilitate sporită în traseul real al transporturilor de deșeuri și, implicit, reducerea cantităților de deșeuri transportate ilegal”, a transmis ministrul Mediului, într-un text publicat pe contul de Facebook.

Echipamentele achiziționate vor fi folosite în 400 de misiuni de monitorizare și control

În același context, Tanczos Barna a anunțat că se vor achiziționa, printre altele, 8 sisteme de scanare a camioanelor, 271 de camere video de bord, 16 drone și 709 camere video purtate pe corp.

Una din țintele propuse prin proiect este ca, până la finele lui 2025, să fie efectuate primele 400 de misiuni de monitorizare și control cu echipamentele achiziționate”, a explicat ministrul Mediului din România.

Articolul precedentRomânii din Italia după victoria Giorgiei Meloni: „Să nu se pună contra străinilor, pentru că se prăbușește economia”
Articolul următorCîțu cere măsuri urgente pentru reducerea cheltuielilor bugetare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time