Sursă foto: Facebook/Florin Cîţu
Sursă foto: Facebook/Florin Cîţu

Florin Cîțu a reluat discuția crizei economice, precizând că există un ritm de creștere al cheltuielilor care a devenit nesustenabil.

Acesta va duce, inevitabil, la creșteri de taxe, la taxe noi și la o incapacitate de plată.

”Bomba cu ceas din execuția bugetară”

Potrivit declarațiilor făcute de fostul premier, luna august este a două luna consecutivă din acest an în care deficitul bugetar lunar este mai mare decât cel de anul trecut pentru luna respectivă.

În luna august 2022 deficitul bugetar a fost de 6.4 miliarde lei vs 5.3 miliarde lei în august 2021.

Foarte periculos este ce se intamplă cu cheltuielile cu dobânzile și cu subvențiile. Cheltuielile cu dobânzile în august 2022 au crescut cu 109% (!!!) față de luna august 2021. Iar cheltuielile cu subvențiile cu 166% (!!!) față de aceeași luna a anului trecut”, scrie Florin Cîțu.

În același context, Cîțu a atras atenția că, în primul rând, aceste cheltuieli nu se justifică când banii provin din PNRR. Practic, 3.7 miliarde euro, rămân în conturile BNR.

Florin Cîțu: ”Încă așteptăm instituțiile statului să intervină și să oprească acest jaf din banul public pe care îl face PSD prin Ministerul Finanțelor”

De asemenea, Cîțu a precizt că, în alt doilea rând, acest ritm de creștere al cheltuielilor este nesustenabil și va duce inevitabil la creșteri de taxe/taxe noi sau la incapacitate de plată.

Trebuie luate măsuri, URGENT,  pentru reforma administrației publice (jalon în PNRR) și reducerea cheltuielilor bugetare”, a conclus fostul premier, într-un text publicat astăzi, 27 septembrie, pe contul de Facebook.

Articolul precedentA fost semnat un contract de finanţare din PNRR pentru echipamentele Gărzii de Mediu
Articolul următorMApN îl sărbătorește pe Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiul cosmic
Jurnalist full-time / Pesimist part-time