Moșteanu remarcă paradoxul demisiei lui Orban din fruntea CD: nu se știe clar cine ar trebui să îi ia acestuia locul

Cui îi va reveni funcția de președintele a Camerei Deputaților, după ce Ludovic Orban și-a dat demisia?

Ionuț Moșteanu
Ionuț Moșteanu (USR PLUS)

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a reacționat după ce Ludovic Orban și-a dus promisiunea la îndeplinire și și-a depus demisia din fruntea Camerei Deputaților. „Domnul Orban a anunțat că și-a depus demisia la partid din funcția de președinte al Camerei Deputaților”, a spus, astăzi, Ionuț Moșteanu.

Ionuț Moșteanu amintește că: „funcția aceasta va fi la cineva care va reprezenta o majoritate în Camera Deputaților”

Și tot el remarcă paradoxul acestei situații: „În momentul acesta, nu mai este clar care mai este majoritatea, care mai este puterea, care mai este opoziția”. Așadar, potrivit politicianului, va fi foarte greu de stabilit cine va avea dreptul să numească un nou lider al Camerei Deputaților, în continuare.

Mai mult, Moșteanu a amintit că USR PLUS are de gând să continue demersurile pentru demiterea premierului Florin Cîțu, din fruntea Guvernului, sugerând că aceasta ar fi singura cale prin care partidul său s-ar întoarce la guvernare, alături de PNL. „Noi avem o moțiune înregistrată împotriva acestui Guvern și în funcție de asta o să cerem moțiunea la vot. Președintele va fi votat de o nouă majoritate”, a mai spus Moșteanu.

Cu toate astea, de notat faptul că situația s-a schimbat între timp. Ludovic Orban nu mai deține frâiele PNL, astfel că orice decizie va fi luată, de acum încolo, tot de Florin Cîțu, cel care e deopotrivă premier. În plus, președintele Klaus Iohannis pare să îl susțină pe acesta întru totul. La congres, acesta a declarat că nu există niciun motiv pentru care Florin Cîțu să nu mai fie premier, de acum înainte.

Citește și: Anca Dragu mimează alegerile „civilizate” în USR PLUS

Articolul precedentCîțu, după ce Voiculescu a sugerat că ar fi fost ascunse mai mult cazuri de Covid: „Le recomand tuturor românilor să asculte doar de specialişti”
Articolul următorGabriela Firea, despre Orban, „demagogul perfect”: „Mâine o sā ceară scuze bucureștenilor pentru că i-a rugat să-l voteze pe Nicușor Dan”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.