EVZ

George Simion, co-președinte al AUR, consideră că este prea devreme să ia în calcul o eventuală candidatură pentru alegerile prezidențiale din 2024. În emisiunea Insider Politic (Prima TV), Simion a afirmat că nu acesta este scopul său politic, dar a și lăsat o „portiță deschisă”, în cazul în care România nu va avea oameni mai buni pentru această funcție.

„Nu este scopul meu politic să ajung preşedintele României. Dacă nu se vor găsi alţi oameni mai buni, pe care noi îi căutăm şi încercăm să-i îndemnăm, să-i împingem de la spate, să le facem reclamă, să îi propunem ca nume, dacă nu se vor găsi oameni dispuşi să intre în luptă, cu siguranţă eu nu refuz o luptă, oricât o fi de grea”, a declarat George Simion, la Prima TV.

Acesta a fost întrebat dacă se așteaptă să se confrunte cu senatoarea Diana Şoşoacă, ce a intrat în Parlament pe listele AUR, la alegerile prezidenţiale.

„Dianei mulţi i-au şoptit din jurul ei «Tu o să fii noul preşedinte al României, tu trebuie să fii acolo». S-ar putea să fie candidat. (…) Din jurul prietenilor pe care îi are. Nu cred în fiabilitatea unei astfel de idei, dar fiecare se poate lăsa convins de cei din jur”, a mai declarat George Simion.

Diana Șoșoacă și binecuvântarea lui ÎPS Teodosie

În luna aprilie, Diana Șoșoacă afirma că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, dacă poporul i-o va cere. „Nu m-am gândit eu, dar s-a gândit o parte a poporului român, dar am înțeles că trebuie să ai legături externe foarte mari. Cred că ar fi pentru prima dată când un om fără legături cu serviciile, fără legături externe, ar ajunge președintele României. Și, ca să parafrazez un mare politician, dacă mi-o vor cere, o să o fac!”, a declarat Diana Șoșoacă, la acea vreme, la Realitatea PLUS.

Mai mult, senatoarea a afirmat și faptul că a avut binecuvântarea lui ÎPS Teodosie pentru a intra în politică, motiv pentru care Diana Șoșoacă este dispusă să își continue drumul început pe vremea când era doar parte din societatea civilă. „Sunt puse bazele partidului care va aduna cea mai mare parte a patrioților și va aduna în continuare. Iar eu merg mai departe, pentru că îmi aduc  aminte ce mi-a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului când m-a văzut și mi-a dat binecuvântarea să intru în politică. «Acceptă-ți destinul de jertfă. Îți spun că ai destin de jertfă și te opui, nu e bine să te opui, pentru că îți va fi foarte greu. Ai un drum greu, acceptă-l și eu îți dau binecuvântarea!». Eu i-am spus că nu vreau să intru în politică și mi-a spus că «De aici ai făcut cât ai putut, numai dacă vei fi acolo (n.r. – în Parlament) ne mai poți ajuta»”, a precizat Diana Șoșoacă, în luna aprilie.

Diana Șoșoacă, binecuvântată de ÎPS Teodosie

Articolul precedentUSR PLUS rămâne ferm pe poziție. Premierul Cîțu nu este dorit la Palatul Victoria
Articolul următorVlad Voiculescu, previziuni și procente: 100% șanse ca școala să treacă în online