Sursa Foto: Facebook

Ex-ministru al Sănătății până să intre în colimatorul premierului Florin Cîțu, Vlad Voiculescu pare a avea în continuare informații din interior.

Mai liber ca niciodată, Vlad Voiculescu face previziuni legate de soarta cursurilor școlare, despre care avertizează că vor trece în cel mai scurt timp în online.

Avertismentul lui Voiculescu este strâns legat de desfășurarea Congresului PNL, mult prea important pentru a mai ține cont de rata tot mai crescută a cazurilor pozitive de coronavirus. În această perioadă, fostul ministru USR PLUS a tot punctat pe acest subiect, iar de această dată arată că este inevitabil ca elevii să se reîntoarcă la situația din anul școlar 2020 – 2021. Nu în bănci, ci în fața unui device.

În ciuda parangheliilor care sunt încă permise în București, toate culminând cu congresul PNL cu 5.000 de oameni de ieri, părinții de copii de școală din București #trebuiesăștie că

șansele ca școala să treacă online săptămâna care vine sunt de aproape 100%.
De fapt, dacă procedura birocratică de alocare a testelor pozitive pentru Municipiul București ar fi respectată și nu întârziată, incidența pe ultimele 14 zile ar fi deja peste 6 la mie nu mai departe de marți. Orice întârziere după ziua de marți nu va fi altceva decât fie un rezultat al neputinței instituționale, fie al unei comenzi politice.

Ce este din nou groaznic de trist este că în timp ce spitalele sunt pline, toate instituțiile statului au fost din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii.
Aveți grijă de sănătatea voastră și a copiilor voștri, indiferent de ce măsuri introduce sau amână din nou, în mod iresponsabil, guvernul! Toate spitalele – inclusiv cele pentru copii – sunt pline!
”, avertizează Vlad Voiculescu.

De altfel, nu este pentru prima dată când Vlad Voiculescu scrie despre realitatea din spatele statisticilor oficiale, în condițiile în care duminică au apărut subit 4.000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, și 25 septembrie nealocate la timp de Direcția de Sănătate Publică București, după ce în săptămâna de dinaintea Congresului PNL fusese „liniște”.

Articolul precedentGeorge Simion o vede pe Diana Șoșoacă în cursa pentru Cotroceni
Articolul următorCongresul PNL, focar de infecție? Ponta: „Ştiu eu de liberali care aveau Covid şi au venit la Congres”