Primarul Cristian Popescu Piedone pune la punct zona Iacob Andrei

„Investim cu cap, credem, astfel încât măcar majoritatea cetățenilor locului să fie multumiți”

După ce în urmă cu o lună a dispus măsuri pentru prevenirea și combaterea infracționalității într-unul dintre cele mai rău famate cartiere ale Sectorului 5, Ferentari, de data aceasta edilul Cristian Popescu Piedone a trecut la un alt nivel și aduce cartierul cu câțiva pași mai aproape de civilizație.

De altfel, acesta și-a propus ca până în 20 septembrie zona Iacob Andrei să treacă printr-un proces de înfrumusețare, de care să se bucure și cei mici, dar și adolescenții, precum și părinții ori bunicii acestora.

Zona Iacob Andrei intră în cod roșu de lucru! Am facut un loc de joacă, decent, însă nu-i destul! Avem copii și de 10 ani plus, avem și adolescenți! Ei nu se mai dau în leagăne și nici pe tobogane! Le vom face și lor loc special de relaxare! Nu vreau maidan aici, nu vreau poteci de pământ crud, nu vreau buruieni, nu vreau sălbăticie!

a anunțat Cristian Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook

Piedone: „Vreau confort și civilizație!”

Printre alte lucruri pe care și le dorește pentru locuitorii din această zonă nu sunt chestiuni mărețe, ci firești: confort și civilizație.

„Pentru siguranța cetățeanului, vreau lumină, noaptea, pe alei și străduțe care n-au văzut bec niciodată!!! Îngrijim copacii sănătosi, tăiem ce este uscat și periculos, toaletăm! Revitalizăm grădinile existente, dar facem și altele noi”, a mai precizat Piedone, care a adăugat că toate aceste lucruri nu snt doar pentru cei de acum, ci și pentru generațiile următoare. „Pentru noi și pentru generațiile care vin după noi… sădim copaci tineri! Amenajăm zona conform normelor de civilizație actuale! Facem parcări noi! Și locuri noi, desigur! Desființăm ghenele insalubre, din vremea lui Ceaușescu! Înlocuim gardurile rupte, gardurile urâte!”

Totodată, administrația se gândește și la persoanele aflate în scaun rulant și va monta rampe de acces în imobile, acolo unde situația o impune. De altfel, primarul consideră că toate aceste investiții sunt pentru comunitate, ca fiecare cetățean plătitor de taxe și impozite să beneficieze de ceva din urma acestora. Mai mult, pentru ca toate investițiile făcute în zonă, unde încă mai sunt persoane certate cu legea și cu bunul simț, Piedone a luat în calcul inclusiv montarea de camere de supraveghere,astfel încât cel care distruge să poată fi tras la răspundere. „Investim pentru comunitate! Investim cu cap, credem, astfel încât măcar majoritatea cetățenilor locului să fie multumiți! Atenție!!!! Montăm camere video de supraveghere!!! Cel care distruge, plătește”, a precizat primarul Sectorului 5 pe pagina sa de Facebook.

Acesta a menționat și faptul că administrația locală este deschisă tuturor discuțiilor cu cetățenii, astfel încât aceștia să poată transmite ceea ce îi nemulțumește, dar, de ce nu, și ceea ce apreciază din ceea ce se face zi de zi în acest sector.

UPDATE: Piedone nu mai vrea „etichete” în Sectorul 5! Cartierele rău famate vor fi istorie!

Articolul precedentReportaj- experiment. 900 de lei, prețul   „Necuratului”. Cum abuzează vrăjitoarele de naivitatea noastră(FOTO)
Articolul următorSociologul Marius Pieleanu îl dă pe Rafila ca prezidențiabil