UPDATE: Piedone nu mai vrea „etichete” în Sectorul 5! Cartierele rău famate vor fi istorie!

Curățenie și promisiunea unui nou loc de joacă, în zona Zăbrăuți

Cristian Popescu Piedone (captură video)

Așa cum a promis cu câteva zile în urmă, la dispoziția primarulului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, au continuat acțiunile Poliției Locale pe străzile din acest sector. Scopul este ca prezența oamenilor legii să fie cât mai vizibilă, astfel încât cei care sunt „certați cu legea” să realizeze că faptele lor nu rămân nesancționate. De altfel, prin aceste acțiuni se încearcă atât prevenirea și combaterea infracționalității, cât și înlăturarea unei „etichete” de cartier rău-famat de care se bucură zona Ferentari, Zăbrăuți sau Iacob Andrei.

UPDATE 20:17: Primarul Cristian Popescu Piedone a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook:

Dragilor, Primesc mesaje și clipuri video despre diverse acte de vandalism. În cutare zona se vând substanțe psihotrope! Droguri, da! Pe străzile cutare se fac liniuțe în miezul nopții! Colo si dincolo afișăm prostituția! În zona X s-a distrus, efectiv, gardul unui loc nou de joacă! Într-altă parte a fost jucată în picioare o bancă! Au fost furate catalizatoare, au fost devalizate locuri de joacă, de recreere! Alte zone proaspăt salubrizate au fost murdărite peste noapte cu mult, mult gunoi!Măi băieți! Mă adresez vouă! Atenție!!! Mare, mare atenție! Polițiștii noștri v-au reperat! Avem camere de supraveghere stradală! Nu stiați? Aflați acum! Poate că unii teribiliști ați fost norocoși de data asta! Data viitoare… s-ar putea ca NOI, Poliția Locală, Primăria să avem o zi/noapte bună!Nu vă rog nimic! Vă recomand doar să respectați buna conduită civică! Și mai ales… vă recomand să respectați Poliția Locală! Colaborăm perfect cu Poliția Națională și cu Jandarmeria! Nu vă bateți joc!!!Lui Piedone nu-i plac teribiliștii! Faceți glume, că viața merită bucurie! Distrați-vă! Cântați, dansați, iubiți-vă!Dar nu distrugeți! Nu tulburați viețile celor care nu sunt ca voi! Nu deranjați Sectorul 5! Nu-l murdăriți, nu-l stresați! În zilele următoare, pentru distrugerile provocate și comportamentul inadecvat… veți primi amenzi! Dacă veți continua show-ul… vom continua și noi să întocmim amenzi! Nu faceți ambiții! Poliția locală este peste tot!Dacă i-ați considerat inexistenți 25 de ani… v-ați păcălit! Sunt aici! Vă pot fi amici, dar și… inamici! În numele polițiștilor locali din Sectorul 5, vă transmit vorbele acestea eu, Piedone!Gata cu jungla, dragilor!Apropo: Nemulțumiții mă pot critica aici! Știți replicile”, a scris edilul Cristian Popescu Piedone, pe Facebook, ulterior.

Știrea inițială:

Piedone: „Avem zone rău famate, iar toată lumea care auzea de ele, fugea”

Edilul Sectorului 5 le-a spus, de asemenea, ofițelor că uniforma acestora trebuie să înceapă să fie respectată.

Nu putem eradica instantaneu, dar dacă suntem în fiecare seară, o dată la două seri, pe aceeași cărare bătătorită, cu siguranță își iau ușor… tălpășița”

le-a transmis edilul Cristian Popescu Piedone polițiștilor locali, ce noaptea trecută și-au făcut rondul prin Sectorul 5

În urma verificărilor, echipajele au identificat mai multe persoane care încălcau ordinea și liniștea publică. Unele erau cu scaune scoase în mijlocul străzii și înconjurate de movile de coji de semințe, altele se aflau în „parcurile” din zonă, deși era bine trecut de ora în care se putea sta acolo.

Totodată, primarul Piedone a preluat mai multe sesizări de la locuitorii de pe Strada Zăbrăuți, mai mult, le-a promis copiilor de aici că pe 15 august vor putea juca un meci de fotbal pe terenul de sport ce va face parte din parcul ce acum se află într-o avansată stare de degradare.

„Eu zic că în maximum o săptămână de apucăm de lucru, și de Sf. Maria, pe 15 august, jucăm fotbal aici”, le-a spus copiilor, spre bucuria acestora.

De altfel, acțiunilor Poliției Locale vor continua și în perioada următoare, iar echipajele vor fi din ce în ce mai vizibile în zonele cu probleme din Sectorul 5.

Primarul Piedone vrea eradicarea prostituției și a consumului de droguri din Sectorul 5  

Articolul precedentCriza gunoiului la Ploiești: Rosal acuză, primarul arată cu degetul!
Articolul următorFirea, șocată, după ce USR s-a răzvrătit împotriva fondatorului, Nicușor Dan