foto cu caracter ilustrativ

În timp ce Ploieștiul se sufocă sub gunoaiele neridicate, primarul Andrei Volosevici și reprezentanții Rosal (societate care ar trebui să asigure salubrizarea orașului) se bat în declarații, fiecare arătând cu degetul cealaltă parte. 

În timp ce Rosal susține că serviciile sunt subfinanțate, primarul Volosevici spune că bani există, însă firma de salubritate a refuzat să lucreze conform comenzilor primite. Conform edilului, Rosal nu a încasat aproximativ un milion de euro din bugetul asigurat pe primele şase luni ale anului.


„Zilele trecute, presa a primit un comunicat prin care SC Rosal Pinocchio SRL ne povestea că de fapt în oraş este mizerie, este jeg, dă vina pe primar pentru faptul că bugetarea primăriei nu este corectă.  În 6 luni din 2021, 136 miliarde (lei – n.r.) vechi program dat şi finanţat de Primăria Ploieşti, mai puţin de 84 miliarde executate. Adică, mai pe româneşte, SC Rosal SRL nu a dorit să încaseze pentru că nu are capacitatea să lucreze corespunzător, deci să ne facă curat în oraş, undeva în jur de 48 miliarde, adică vreo 950.000 de euro în 6 luni de zile. Nu a existat niciodată niciun fel de problemă din punctul de vedere al finanţării de către administraţia pe care o conduc pentru programele pentru curăţenia oraşului. Rosal a avut comenzi, are buget, nu a vrut să lucreze”, a spus primarul, joi, într-o conferinţă de presă.

Volosevici ia în calcul două variante: fie operatorul nu a putut lucra pentru a acoperi comenzile, fie este vorba despre alte interese şi despre un scenariu îndreptat împotriva sa.

„Situaţia asta este creată pentru a mă discredita pe mine”, susține  Volosevici.

Într-un comunicat de presă, Rosal afirma că, de ani de zile, serviciile de salubritate sunt subfinanţate, dar se alocă bugetele necesare „doar în funcţie de interesele celor care conduc oraşul şi nu de interesele populaţiei”.

Volosevici a explicat, din nou, faptul că primăria gestionează doar contractul de curăţenie căi publice (CPP), care a şi fost reziliat, operatorul fiind în perioada celor 90 de zile în care are obligaţia legală de a asigura în continuare serviciile de salubritate după reziliere.

Conform datelor făcute publice de primar, de la începutul anului, Poliţia Locală Ploieşti a aplicat operatorului de salubritate 85 de amenzi în valoare de 212.500 lei pentru nerespectarea comenzilor privind curăţenia căilor publice.

Articolul precedent „ Tinerii pensionari” angajați la stat. Ce efecte are cumulul pensiei cu salariul
Articolul următorUPDATE: Piedone nu mai vrea „etichete” în Sectorul 5! Cartierele rău famate vor fi istorie!
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...