Alexandru Rafila (Captură video)

Sociologul Marius Pieleanu, o prezență obișnuită la Antena 3, a afirmat că în vede ca prezidențiabil pe prof. Alexandru Rafila, despre care spunea în intervenția telefonică de vineri că are „un profil consistent, (…) o formare profesională adecvată”, și deci și șanse să fie alegerea câștigătoare a noii generații de social democrați.

„Eu pe profesorul Rafila l-am cunoscut în emisiunile de televiziune ale Antenei mai ales. Nu ascund faptul că mi-a făcut o impresie foarte bună. Este una din mizele câștigătoare și alegerile câștigătoare ale noii generații de politicieni ai PSD.  Are un profil consistent, pe gustul meu și nu numai, adică o formare profesională adecvată, un traect profesional în consecință. Deci are toate calitățile și toate argumentele de partea domniei sale”, a spus Pieleanu, la Antena 3.

Acesta a reamintit de faptul că PSD vrea să vină cu modifică ale statutului, pe modelul american, astfel încât desemnarea candidatului pentru alegerile prezidențiale să se facă în urma unui vot de încredere dat în interiorul partidului. De altfel, Ciolacu anunța în urmă cu ceva vreme că nu este musai ca președintele partidului să fie și candidatul în cursa pentru Cotroceni, mai ales având în vedere că din 2000 niciun șef al PSD nu a reușit să prindă și turul al doilea.

PSD va da președintele României, în 2024

„Avem câteva lucruri pe care le putem spune cu certitudine. Alături de președintele partidului, cei doi sunt cei mai bine poziționați în ierarhia favorabilității publice, mai ales în interiorul bazinului electoral al PSD. Se bucură de un indicator de favorabilitate, adică cifra procentuală a încrederii este mai mare decât cifra procentuală a neîncrederii, lucru foarte rar întâlnit în rândul clasei politice din România.

Dacă m-ați întreba pe mine, dacă mâine ar avea loc alegeri prezidențiale, probabil că între domnia sa și Marcel Ciolacu ar fi persoanele de ales pentru nominalizare. (…) Profesorul Rafila ar avea o șansă reală ca, în sfârșit, PSD să-și apropie portofoliul de președinte al țării”, a declarat sociologul Marius Pieleanu la Antena 3.

Șefia țării, o provocare pentru oricine

În opinia lui Rafila, candidatura la șefia statului este pentru oricine o provocare, indiferent de formațiunea politică. Un motiv în plus pentru prof. Rafila de a preciza că este nevoie candidați care să vină cu proiecte de țară.

„În mod evident, într-o competiție, PSD trebuie – și nu mă refer neapărat la mine – să vină cu o persoană care să nu adune doar voturile stângii tradiționale, trebuie să fie o persoană care să vină cu un proiect de țară și care să fie credibilă și să poată să aducă la vot, pentru că este foarte important ca lumea să voteze și aici PSD ar trebui să schimbe ce s-a întâmplat în anii trecuți, când o prezență mai mare la vot era defavorabilă Partidului Social Democrat. PSD trebuie să vină cu un candidat care să determine oamenii să meargă la vot, pentru că este un candidat credibil”, a declarat  Alexandru Rafila, la începutul lunii iulie. Totodată, acesta a ținut să sublinieze că dacă ar fi ales în această funcție îl va propune ca premier pe Marcel Ciolacu, fără nicio ezitare.

Rafila, posibilă candidatură la prezidențiale

Articolul precedentPrimarul Cristian Popescu Piedone pune la punct zona Iacob Andrei
Articolul următorSimion (AUR) i-a pus gând rău lui Cîțu. Îl vrea plecat cu orice preț