Simion (AUR) i-a pus gând rău lui Cîțu. Îl vrea plecat cu orice preț

AUR se alătură social democraților pentru debarcarea, cât mai rapidă, a unui „infractor dovedit, un țepar și un mincinos”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a hotărât deschiderea discuțiilor cu parlamentari de la toate forțele politice, astfel încât moțiunea de cenzură de la începutul sesiunii parlamentare de toamnă să aibă șanse reale să treacă, iar românii să scape cât mai repede de Guvernul Cîțu. Moțiunea de cenzură la care fac referire reprezentanții AUR este cea pe care a anunțat-o deja PSD, fără a da o daă concretă când va fi făcut demersul, înainte sau după Congresul PNL.

„Demiterea Guvernului Cîțu reprezintă o urgență națională. Încă din prima zi a lucrărilor Legislativului, Guvernul Cîțu se cuvine să afle că Parlamentul nu mai poate tolera diletantismul unui cabinet al cărui prim-ministru îndatorează aberant România fără să-l intereseze cât costă o pâine, iar ministrul său de finanțe nu știe nivelul inflației sau valoarea salariului minim. În acest timp, românii sunt izbiți de un tsunami al scumpirilor la alimente, energie, servicii, iar economia națională e strivită între lipsa unei viziuni coerente de dezvoltare și aberațiile restrictive ale unei politici sanitare neconvingătoare”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR, potrivit comunicatului de presă al formațiunii.

Simion cheamă parlamentarii patrioți la apel

Convins că fără aportul parlamentarilor din cadrul coaliției acest demers poate fi sortit eșecului, la fel cum a fost și precedentul, George Simion face apel la responsabilitatea și patriotismul parlamentarilor și îi cheamă să voteze căderea cabinetului Cîțu.

„Românii s-au săturat până peste cap de acest guvern și de măsurile lui aberante și ne cer în fiecare zi să-l dăm jos. Oamenii s-au săturat să fie îndatorați, umiliți, hăituiți, presați să se vaccineze și tratați drept infractori în propria lor țară de către un infractor dovedit, un țepar și un mincinos. Invităm toți parlamentarii responsabili și patrioți să ni se alăture în demersul de a face dreptate pentru România, prin trimiterea acasă a lui Florin Cîțu și a găștii sale de incompetenți și țepari”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Precedenta moțiune de cenzură, dezbătută și votată în 29 iunie, a obținut 201 voturi „pentru” din cele 202 exprimate. De altfel, Ludovic Orban a afirmat, în mai multe rânduri, că atâta vreme cât se află la conducerea partidului, niciun parlamentar PNL nu va vota o moțiune împotriva guvernului condus de un liberal.  

Guvernul Cîțu a trecut testul moțiunii de cenzură

Articolul precedentSociologul Marius Pieleanu îl dă pe Rafila ca prezidențiabil
Articolul următorPrimăria Sectorului 1 a publicat protocolul cu Romprest