Ciolacu vrea 60.000 de semnături pentru referendumul contra lui Armand

La alegerile din septembrie 2020, prezența a fost peste 91.000 de alegători, aproape 43% din totalul celor înscriși pe listele electorale

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, la Antena 3, că s-a ajuns la peste 20.000 de semnături, cifră care este cu mult sub „necesarul” pentru organizarea referendumului în vederea demiterii primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, dar este optimist că de săptămâna viitoare social democrații vor „tura absolut toată acțiunea” și vor fi depășite cele 53.000 de semnături de care este nevoie pentru acest demers.

„Sunt peste 20.000 de semnături, noi estimăm să strângem 60.000 de semnături. Am avut o discuţie şi cu preşedinta organizaţiei de Bucureşti, cu doamna Gabriela Firea, se va implica direct în această coordonare. Am făcut solicitări şi de corturi. După deciziile pe care o să le luăm la începutul săptămânii, vom tura absolut toată acţiunea”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, joi seara.

Procurorii din CSM îi recomandă lui Ciolacu să fie mai ponderat în declarații

De altfel acesta a făcut o precizare cu privire la apostrofarea primită din partea CSM, ca urmare a unor declarații politice făcute de Marcel Ciolacu, despre care spune că au venit în contextul acțiunii cetățenești, nicidecum împotriva deciziei vreunui magistrat.

„Am văzut şi eu astăzi (n.r. joi) că am fost certat de CSM, de Secţia procurorilor, pentru declaraţii politice, pentru că am declarat că nu mai aşteptăm o decizie a unui magistrat şi vom porni să o demitem pe doamna Clotilde. Îmi pare rău, dar nu sunt unul dintre politicienii care a discutat vreodată orice decizie a vreunui procuror sau judecător şi am şi spus că nu voi face niciodată acest lucru. Acea declaraţie a venit în contextul că prima oară am declarat că susţinem orice acţiune cetăţenească fiindcă nu avem o decizie a unui magistrat”, a mai declarat Marcel Ciolacu.
Acesta și-a argumentat declarațiile precedente în baza filmelor apărute în spațiul public, despre care Clotilde Armand a spus că sunt fake-uri. „Dar după ce am văzut cu toţii filmele, ce s-a întâmplat în Biroul Electoral de Sector unde erau neamuri, candidaţi, membri ai Biroului sau nemembri, toţi de-a valma, activişti, cu sacoşe, cum luau din saci, cum plecau cu documente şi mă adresez şi CSM şi Secţiei de procurori, nu vă supăraţi pe noi, există o limită totuşi”, a mai spus Ciolacu, adăugând că dacă lucrurile vor rămâne nesancționate după situația din Sectorul 1, „atunci înseamnă că noi nu mai suntem un stat democratic.”

Doar 42% au fost la alegerile locale

Conform datelor oficiale publicate de Biroul Electoral Central, la alegerile locale din 27 septembrie 2020, pe listele alegătorilor din Sectorul 1 au fost înscriși 213.487 persoane, iar prezența la urne a fost de numai 42,67% (adică 91.112 persoane).

Potrivit Codului Admnistrativ, organizarea referendumului pentru încetarea mandatului de primar trebuie să fie solicitată, în scris, „de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială”. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localitățile componente ale comunei, orașului sau municipiului.

Gabriela Firea a semnat pentru Referendumul pentru demiterea lui Armand

Articolul precedentCîțu nu a mers la mare. George Simion: ”Un mare fricos”
Articolul următorFurnizorii de energie și gaz vin cu soluții pentru consumatorii români