Marcel Ciolacu (Foto: G4Media)

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii îi răspunde liderului PSD Marcel Ciolacu, după ce acesta a făcut aseară o serie de afirmații legate de dosarul fraudării alegerilor din Sectorul 1.

Ciolacu s-a arătat îngrijorat – ca să o spunem decent – de faptul că ancheta nu a ajuns într-un anume punct dorit, în condițiile în care, am spune noi, sunt încă anchete de zeci de ani în lucru sau dosare aparent finalizate și trimise în instanță care bat pasul pe loc.

Azi, CSM a transmis că „a luat act cu îngrijorare de declarațiile președintelui Partidului Social Democrat”, cu referire directă la „justiția nu își face datoria în privința primarului sectorului 1” și „nu mai are rost să mai așteptăm de la vreun magistrat vreo decizie”, recomandându-i acestuia să lase ancheta să își urmeze cursul, pentru că ceea ce spune se poate interpreta ca o presiune și o încercare de discreditare.

Afirmații de această natură, făcute de un om politic, în contextul existenței unei anchete penale în desfășurare pe rolul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, sunt de natură să afecteze procesul de soluționare a dosarului, să creeze o presiune asupra procurorului care îl instrumentează în prezent și să afecteze încrederea publicului în actul de justiție, acreditându-se ideea existenței unor interese politice în soluționarea cauzei.

Secția pentru procurori reamintește apelurile repetate ale Consiliului Superior al Magistraturii privind necesitatea ponderării discursului public care vizează activitatea organelor judiciare, astfel încât să nu fie afectate independenţa, imparțialitatea şi autoritatea acestora”, a transmis CSM.

Aseară, liderul PSD a punctat că avea mai multe așteptări, dar că nu mai speră să se facă „dreptate”, lucrurile fiind, în viziunea sa, clare.

Am văzut toți un grup organizat infracțional care a furat voturi. Unu cu sacul, unu cu rucsacul (…). Nu mai are rost să mai aşteptăm de la vreun magistrat vreo decizie. Mă aşteptam de la magistraţi să înceapă audierile. Cu adevărat, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție face o anchetă pentru că preşedintele Biroului Electoral de sector este un magistrat, aşa este legea, dar restul toţi sunt magistraţi?”, au fost câteva dintre vorbele lui Ciolacu.

Articolul precedentIohannis: „Accesul limitat la educație are efecte negative semnificative”
Articolul următorMoment emoționat pentru români. Dictatul de la Viena, prilej de testare a relațiilor interetnice