Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Invitat la TVR Info, Ministrul Mediului a lansat un nou avertisment care-i vizează, de această dată, pe locuitorii Capitalei.

Tanczos Barna a reacționat în contextul în care mii de români nu sunt de acord cu extragerea prin împușcare a animalelor sălbatice, semnează petiții pentru demiterea ministrului Mediului și consideră că tăierile ilegale sunt principalul motiv pentru care urșii coboară în zonele locuite.

Ministrul Mediului nu stopează defrișările, dar consideră că ”ursul (rămas fără habitat) nu are ce căuta în intravilan, în zona locuită”

Pericolul se va generaliza și vor fi afectate comunitățile dar, din păcate, și persoanele care vor fi atacate. În ultimii ani, după ce s-a eliminat complet intervenția umană, statistica arată că numărul județelor în care sunt conflicte om-urs crește și animalele vin spre câmpie”, a transmis Tanczos Barna, potrivit Știri pe Surse.

Tanczos Barna: ”Nu este normal să umplem cu urși și Delta Dunării, și Timișoara, și Bucureștiul, și Baia Mare”

Potrivit declarațiilor, numărul urșilor din România ar fi atât de mare, încât aceștia vor ajunge în zonele populate din orașele mari.

Mai mult, ar exista riscul ca bucureștenii să vadă urși inclusiv în zonele cheie din Capitală, cum ar fi Parcul Cișmigiu.

Dacă nu înțelegem că trebuie luate măsuri și că populația de urs își are habitatul natural în pădure și nu este normal să umplem cu urși și Delta Dunării, și Timișoara și Bucureștiul și Baia Mare, vom ajunge în situația respectivă. Este șocant pentru un bucureștean în momentul în care ajunge ursul în București, dar era previzibil, și acei bucureșteni care au spus că nu trebuie nicio intervenție umană și nu este bine ca ursul să fie împușcat, se vor trezi cu ursul în Cișmigiu, dacă nu avem grijă”, a adăugat Tanczos Barna.

Articolul precedentMaia Sandu a fost vizitată de foștii președinți ai Republicii Moldova: ”Nu suntem singuri în fața năpastei”
Articolul următor„Eficiența” administrației locale în Sectorul 1 București: Borduri schimbate inutil și arbori plantați în mijlocul verii, la 40 de grade C. FOTO
Jurnalist full-time / Pesimist part-time