Raluca Turcan
Raluca Turcan Foto: Facebook

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, se apără după valul de ironii venit la adresa sa, ca urmare a felicitării baronului  Samuel von Brukenthal, de la a cărei naștere se împlineau 300 de ani.

„Nu sunt nici arogantă, nici ruptă de realitate, nici inutilă, așa cum unii s-au grăbit să aprecieze un mesaj postat cu ideea de a scoate în evidență un uriaș avantaj pe care județul pe care îl reprezint îl are, și anume nașterea baronului von Brukenthal.  De aici și până la necunoașterea că în domeniul cultural atunci când se aniversează ani de la naștere se folosește sintagma «La mulți ani». «La mulți ani, Mihai Eminescu», «La Mulți ani, Kant», «La mulți ani» alți oameni de cultură, pentru că se serbează valoarea culturală lăsată în urmă de cei pe care îi celebrăm, e o cale foarte lungă”, a declarat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a fost ținta mai multor ironii după postarea făcută, luni, pe pagina sa de Facebook și chiar dacă a editat ceea ce a scris, prin eliminarea „La mulți ani Samuel von Brukenthal!!!”, dar a și venit cu câteva explicații, printr-o altă postare, acestea nu s-au oprit.

„Prin acel «La Mulți Ani» de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet. Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România. Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie”, a explicat Raluca Turcan.

Tudose, ironie la adresa Ralucăi Turcan, cea care i-a urat „La Mulți Ani” baronului Samuel von Brukenthal, decedat din 1803: „Ține-o așa, Ralu! Nu ceda!”

Articolul precedentRoșia Montană, inclusă în patrimoniul UNESCO
Articolul următorRafila, avertisment: „Dacă vă apărea un număr mai mare de cazuri, ele vor afecta preponderent această populaţie nevaccinată care este majoritară”