Ciolacu, profeții despre PNRR: „Vom fi rușinea Europei”

Liderul PSD susține că PNRR-ul țării noastre va fi aprobat printre ultimele, ceea ce ar însemna, în opinia acestuia, că în 2021 România nu va primi niciun ban

Captură video

Liderul PSD, Marcel Ciolacu este de părere că țării noastre îi va fi aprobat PNRR-ul abia la coadă, adică în al cincilea val, astfel că România ar avea șanse minuscule de a primi vreun ban anul acesta. Reamintim că PNRR a fost trimis la Bruxelles, însă returnat pentru că nu întrunea toate condițiile aprobării.

Marcel Ciolacu suspectează că vor urma tăieri salariale în 2022

Acesta a mai profețit, de asemenea, că anul 2022 va fi un an greu pentru România, declarând că există marea posibilitate ca începând de la anul să înceapă tăierile salariale, din pricina gradului foarte mare de îndatorare a țării noastre. În acest context, spune Ciolacu, FMI se va vedea în postura de a aplica noi sancțiuni, cu un plan de austeritate atașat de acestea.

„Este exclus ca anul acesta să prindem un ban de la PNRR. Vom fi rușinea Europei, vom fi în ultimele 5 state europene care îl vor avea aprobat”, a spus Marcel Ciolacu, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV.

În plus, șeful social democraților a mai spus că ceea ce se întâmplă acum ne-ar arăta faptul că (nr. membrii cabinetului Cîțu) „nu au nicio reținere, trec cu buldozerul și peste noi. Au împrumutat peste 50 de miliarde, nimeni nu știe unde s-au dus acești bani. Va veni FMI în România la anul pentru că nu vor găsi altă soluție. Categoric vor veni și tăierile”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Tudose, ironie la adresa Ralucăi Turcan, cea care i-a urat „La Mulți Ani” baronului Samuel von Brukenthal, decedat din 1803: „Ține-o așa, Ralu! Nu ceda!”

În contrapartidă, premierul Florin Cîțu a dat asigurări că datoria externă a țării noastre nu a atins încă nivelul critic, adică nu a ajuns la 60%, cât reprezintă limita. În plus, a adăugat Cîțu, banii obținuți din împrumuturi vor fi folosiți pentru investiții, astfel că, la un moment dat, vor fi recuperați.

Articolul precedentLondra, sub ape: o ploaie torențială a transformat străzile capitalei în piscină
Articolul următorRafila îl critică pe Cîțu. Deputatul PSD acuză eșecul campaniei de vaccinare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.