Londra, sub ape: o ploaie torențială a transformat străzile capitalei în piscină

Primarul capitalei britanice i-a îndemnat pe oameni să evite zonele inundate ale Londrei

Foto: preluare Click.ro

Londra s-a confruntat cu inundații record. Mai exact, o ploaie torențială a umplut centrul capitalei cu apă, transformând străzile în adevărate piscine. Primarul Londrei, Sadiq Khan a declarat că situația este una destul de gravă, fiind întrerupte toate mijloacele de transport în comun. Acesta i-a îndemnat pe londonezi să evite zonele afectate de inundații, atât cu mașina, cât și pe jos.

Poliția a blocat traficul în Londra

Inundațiile au afectat, în mod deosebit, sudul Londrei, în imediata apropiere a stației Queenstown Road. În această zonă, poliția a restricționat traficul pe una dintre cele mai importante artere ce a devenit imposibil de străbătut din pricina apei.

Inclusiv celebrele autobuze roșii cu etaj au fost afectate de inundații, unul dintre șoferi declarând că e apă peste tot și îi este imposibil să se mai deplaseze, informează stiridiaspora.ro.

Serviciul de pompieri din Londra a indicat pe Twitter că ar fi fost primite peste 300 de apeluri la numărul de urgență, toate semnalând inundații grave în capitala britanică, mai exact în partea de sud-vest a acesteia.

Din nefericire, situația nu pare să se fi terminat, întrucât meteorologii preconizează că ploile vor continua cel puțin până duminică seară, astfel că ceea ce s-a întâmplat în urmă cu o zi ar putea să se repete în oricare altă zi a acestei săptămâni.

Citește și: Sardinia: un incendiu de vegetație a făcut prăpăd

Articolul precedentMaia Sandu explică ce vrea de la noul Parlament: „Vom culege ceea ce semănăm”
Articolul următorCiolacu, profeții despre PNRR: „Vom fi rușinea Europei”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.