Rafila îl critică pe Cîțu. Deputatul PSD acuză eșecul campaniei de vaccinare

Social democratul este de părere că Guvernul a ratat campania de vaccinare pentru că nu a știut cum să comunice cu cetățenii

Alexandru Rafila (captură video)

Deputatul social democrat, Alexandru Rafila, critică modul de gestionare al campaniei de vaccinare. În mod special, Rafila îl acuză pe Florin Cîțu că ar fi eșuat, astfel că astăzi ne confruntăm cu o situație critică, cea în care aproape nimeni nu mai vrea să se vaccineze contra Covid-19. „Campania de vaccinare a început să meargă prost de acum două luni. Acum două luni, prim-ministrul României a generat două angajamente că până la data de 1 iunie vor fi vaccinate 5 miloane de persoane. Suntem aproape la 1 august iar cele 5 milioane de persoane încă nu au fost vaccinate”, a spus Alexandru Rafila.

Deputatul social democrat, Rafila: „Mai mult, până la 1 august era avansată cifra de 10 milioane de persoane vaccinate. Este în mod evident o lipsă de înţelegere a modului în care merge campania de vaccinare”

Alexandru Rafila a amintit că, la câteva săptămâni, au urmat declaraţii legate de faptul că nu are niciun fel de importanţă câte persoane se vaccinează şi important este să avem cazuri puţine. „Acum avem cazuri puţine, dar în toamnă vom avea mai multe. Eu cred că noi trebuie să fim consecvenţi, să recomandăm vaccinarea şi să explicăm vaccinarea că şi acesta este un lucru care trebuie explicat bine tuturor, indiferent de categoria socială sau mediul de provenienţă. Pe de altă parte, mai ales că discutăm de o perioadă de concedii, în care vedeţi că se schimbă condiţiile de acces în România, pentru că ţările în care românii călătoresc şi din care revin sunt în scenariul verde, galben sau roşu, iar asta se schimbă când oamenii sunt în deplasare”, a mai spus acesta, adăugând că trebuie o informare mult mai explicită în ceea ce priveşte condiţiile românilor de plecare în străinătate, informare care ar lipsi în totalitate.

Sunt pur şi simplu nişte hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care nu sunt explicate. Sunt familii cu copii care fac vacanţă în Grecia atunci când Grecia e în scenariul galben, cum este în aceste zile, testarea se poate face pentru copii şi la întoarcere. În scenariul roşu acest lucru nu e posibil, iar copilul ar trebui să intre în carantină.

Alexandru Rafila, pentru news.ro.

Deputatul a mai spus că lipsa de informație venită de la oficiali creează confuzie, tensiune și nemulţumire, acest lucru fiind dovedit în ultimele luni.

Citește și: Ciolacu, profeții despre PNRR: „Vom fi rușinea Europei”

Articolul precedentCiolacu, profeții despre PNRR: „Vom fi rușinea Europei”
Articolul următorTermocentrala Mintia și-a închis porțile noaptea trecută. Angajații au aprins candele, în semn de protest
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.