Foto: Twitter/Marcel Ciolacu
Foto: Twitter/Marcel Ciolacu

Liderul Partidului Social Democrat a oferit noi declarații referitoare la taxarea companiilor care au obținut profit, precizând că, în momentul în care acest profit este realizat pe teritoriul României, tot în România trebuie plătite și impozitele.

Ciolacu a insistat pe taxa de solidaritate, o taxă destinată marilor companii

La începutul lunii în curs, Președintele PSD anunța că a propus, în Coaliție, să se plătească așa numita taxă de solidaritate, menționând că aceasta nu ar trebui să fie mai mică de 1% așa cum plătesc IMM-urile.

Potrivit surselor, în interiorul Coaliției s-au discutat mai multe variante privind procentul de taxare care s-ar aplica marilor companii a căror cifră de afaceri este mai mare de 100 de milioane de euro.

Inclusiv ministrul Finanțalor a recunoscut, la acel moment, că s-au purtat discuții despre noua taxă, aceasta fiind, mai degrabă, o contribuţie pentru sistemul de educaţie şi de sănătate.

Marcel Ciolacu, despre companiile care obțin profit pe teritoriul României: ”Banii îi faci în România, aici plătești toate impozitele”

Au avut niște profituri excepționale pe perioada pandemiei, pe perioada crizei energetice și acele companii ar fi trebuit să întoarcă…fiindcă s-a mărit cifra de afaceri. Mi-aș fi dorit să venim cu o taxă către educație și sănătate. Nu am convenit-o până acum în coaliție. Cei de la PNL au părerea lor. Este pe o perioadă limitată de timp, cum a fost și pandemia asta. Este o Directivă Europeană astfel încât companiile să plătească acolo unde au profit, să nu se mai scoată profitul din țara respectivă, lucru care se întâmplă și în România. Banii îi faci în România, aici plătești toate impozitele”, a precizat Președintele Partidului Social Democrat.

Articolul precedentVicepreședintele ACROPO, Răzvan Giuca, depistat pozitiv la testul de droguri
Articolul următorGuvernul a decis: Cresc accizele la alcool și tutun de la 1 iulie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time