Guvernul Ciucă (captură ședință)

Nicolae Ciucă le-a transmis celor din PNL că a fost de acord cu măsurile pe care le-a discutat cu PSD privind Codul Fiscal.

Astfel, potrivit G4media, din 1 ianuarie 2023, impozitul pe dividente va crește de la 5% la 8%, inclusiv pentru companiile de stat.

De asemenea, TVA crește la 19% la toate băuturile cu zahăr, iar impozitatea companiilor care operează jocurile de noroc crește la 40%.

Țigări și alcool mai scump

Guvernul a decis ca din 1 iulie 2022 vor crește accizele la tutun și alcool. Totodată, Ciucă nu susține taxa de solidaritate pentru companiile mari, ce au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.  

În plus, scutirea de impozit pentru salariile din agricultură și construcții va fi până la 10.000 de lei, în timp de pragul de scutire era până acum de 30.000 de lei.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că pe timpul pandemiei, unele companii au avut venituri excepționale și nu au „întors” beneficiile către societate.

Eu îmi menţin părarea că ar fi trebuit, anumite companii au avut venituri excepţionale pe perioada pandemiei, pe criza energetică, şi acele companii ar fi trebuit, în acel moment, să întoarcă, fiindcă s-a mărit foarte mult cifra de afaceri, cu aceste necazuri picate pe toată lumea. Mi-aş fi dorit în continuare să fi venit cu o taxă către educaţie şi sănătate. Nu am convenit-o până acum în coaliţie. Noi avem părarea noastră, cei de la PNL au părarea lor”, a spus Ciolacu.

De asemenea, liderul social-democrat a amintit că la nivel european există deja o directivă care obligă companiile să plătească impozitele acolo unde au profitul, să nu se mai scoată din țară.

Citește și articolul despre: Ciolacu, despre noile taxe: ”Companiile trebuie să plătească acolo unde au profit”

Articolul precedentCiolacu, despre noile taxe: ”Companiile trebuie să plătească acolo unde au profit”
Articolul următorPrințul Paul al României a fost prins la Paris. El are de executat trei ani de închisoare din cauza retrocedărilor ilegale
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.