Sursa foto: G4media

Vicepreședintele Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), Răzvan Giuca, a fost depistat pozitiv la testul de droguri pe care oamenii legii l-au realizat în timpul unui control în Capitală, informează G4media.ro.

Bărbatul a declarat pentru sursa citată că nu s-a drogat, lucru ce a spus și în procesul verbal de constatare.

Giuca conducea mașina instituției când a fost prins în zona Splaiului Independenței, el având asupra lui și pliculețe cu comprimate.

Întrebat dacă are de gând să demisioneze din funcția de vicepreședinte al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), el a spus că nu comentează.

Oficial de rang înalt, prins cu drogat

Reamintim că instituția ACROPO a fost creată în 2017, având drept scop prevenirea accientelor majore și limitarea consecințelor unor astfel de evenimente la operațiunile de extragere a petrolului și gazelor din Marea Neagră.

Răzvan Giuca are un mater în Finanțe la Oxford obținut în urmă cu 13 ani, iar ca experiență profesională a fost agent de vânzări la Citibank și director la firma familiei, IMUT SA, potrivit publicației locale Replica OnLine.

Mai mult, între 2014 și 2015, Giuca a fost consilierul lui Eugen Nicolicea, ministrul pentru Relația cu Parlamentul în perioada respectivă.

Giucă a fost numit vicepreședinte ACROPO în iulie 2020 de Ludovic Orban, premierul României în acea perioadă. Fostul liberal a precizat atunci că nu există un specialist mai bun în operațiunile offshore ale României decât Giuca.

De asemenea, principala sa activitate a fost ocuparea funcției de director la IMUT SA, o fabrică de containere și alte echipamente de oțel de la Moreni.

Potrivit replicaonline.ro, Răzvan Giuca are un teren intravilan de peste 1.000 de metri pătrați în Drobeta Turnu Severin, primit ca donație. Mai mult, a cumpărat 70 de mii de metri pătrați în Devesel, la baza militară americană.

Tot donație este și casa în care locuiește în Drobeta Turnu Severin, o clădire de dimensiuni colosale- 882 metri pătrați. Răzvan Giuca a încasat în ultimul an de la mama și de la tata două salarii la IMUT, unul de 39.943 lei și altul de 4.245 lei, la care se adaugă salariul de 50.734 lei obținut ca vicepreședinte ACROPO. În plus, secretarul de stat a câștigat și o subvenție agricolă de 9.191 lei de la APIA.

Citește și articolul: Mintea românului de pe urmă. De ce unii parlamentari s-au opus de-a lungul timpului Legii offshore

Articolul precedentRadiografia unei țări „educate”: Cel mai mic număr de elevi înscriși la Bacalaureat din istoria postdecembristă a României
Articolul următorCiolacu, despre noile taxe: ”Companiile trebuie să plătească acolo unde au profit”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.