Sursa foto: Facebook/ David Popovici

  Victorios dar modest, David Popovici a declarat la revenirea în țară că este nerăbdător să concureze la Campionatul European de Juniori, competiţie găzduită de complexul de natație din Otopeni. Dublul campion mondial de 17 ani crede că europenele de juniori vor fi memorabile, potrivit g4media.ro. “Abia aştept să concurez la europenele de juniori, să simt cum e să concurez la mine acasă şi vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă şi să ne strige numele când avem o probă şi să ne simţim cu adevărat speciali. Cred că Europenele de juniori de la noi o să fie memorabile”, a spus David Popovici.

 David Popovici speră să vadă cum a reuşit să schimbe acest sport, sperând să inspire cât mai mulţi oameni nu numai să facă sport, dar să aibă o viaţă cât mai sănătoasă

Înotătorul a mărturisit că visul său a fost acela de a deveni cel mai bun din lume, și anume înotătorul cel mai rapid din istorie. „Nu știu dacă sportul va avea o imagine mai bună, mai puternică la noi în țară, în urma acestor rezultate, dar pot să sper că valul pe care l-am creat acum și pe care continui să îl creez, va aduce reacții pozitive și va ajuta sportul să progreseze în țara asta, pentru că are clar nevoie de o mică resuscitare. Aseară am vorbit la telefon cu singurul om care a făcut asta vreodată. Mi-ar plăcea să fim în faţa absolut tuturor. Ăsta e cel mai mare vis profesional al meu, am reuşit să bifez pe lista mea de visuri, am vrut să devin cel mai bun din lume. Visul meu este să devin cel mai rapid din istorie, dacă se poate într-o probă ar fi super, dacă ar fi în două ar fi mai super. Visul meu este să inspir cât mai multă lume”, a mai spus dublul campion mondial.

David Popovici le-a mulțumit celor care l-au susținut și au crezut în el, tuturor celor care i-au urmărit evoluția la Campionatul Mondial de Natație

 “Trebuie să recunosc, nu sunt obişnuit cu atât multă atenţie, însă sunt tot eu, la fel de natural. Vreau să le mulţumesc celor care au crezut în mine, care mă susţin, şi tuturor românilor care m-au urmărit şi au stat cu sufletul la gură în faţa ecranelor şi care au venit să mă urmărească la Budapesta în persoană. Cred că multă lume ar vrea să fie în postura mea, cu atât de multă susţinere. Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături de mine”, a spus David Popovici, într-un discurs susţinut în Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

David Popovici a explicat care e filosofia care stă la baza pregătirii sale: „Eu și cu echipa mea avem filosofia aceasta de a nu atinge niciodată perfectul, dar de a ne îndrepta cât mai mult spre el. Iar eu consider că e valabil în absolut orice domeniu. Atâta timp cât încerci în fiecare zi să devi cea mai bună versiune a ta, eventual vei reuși, chiar dacă asta nu înseamnă perfectul absolut. Așa că ținta mea este să devin în fiecare zi o versiune mai bună decât a mea , și cred că asta e și o rețetă către o viață fericită.”, a spus David Popovici.

Articolul precedentEfectul războiului din Ucraina: Prețul zahărului ar urma să crească semnificativ în Europa
Articolul următorAvertisment fără precedent: Francezii, sfătuiți să consume mai puțin curent electric