Foto: Facebook/David Popovici
Foto: Facebook/David Popovici

David Popovici a trimis o scrisoare deschisă către publicația americană swimswam.com.

Sportivul a vorbit despre copilăria sa, despre eforturile depuse în timpul antrenamentelor, dar și despre persoanele care l-au inspirat și i-au fost alături înainte să intre în istoria natației mondiale.

Autocaracterizarea sportivului român: ”Persoana care sunt astăzi este suma tuturor lucrurilor ce mi-au fost oferite de oamenii care mă iubesc, cu răbdare și atenție”

Scopul meu este să nu-mi schimb niciodată mentalitatea, să nu uit cel mai important lucru dintre toate: că sportul este distractiv. Mama, tatăl meu și Adrian, antrenorul meu, sunt adulții de la care am învățat cel mai mult și îl putem include și pe fratele meu, cu 8 ani mai mare decât mine, pe această listă a profesorilor de viață. Nu mi-am dorit niciodată jucării, mașini sau jocuri video: a fost suficient să mă lași să mă joc cu pietre, bețe și orice am găsit în parcuri și grădini pentru a mă face fericit”, a scris sportivul român.

”În apă, trupul meu slăbănog găsise încrederea pe care, pentru cei ca mine, este greu de găsit la acea vârstă”

David Popovici a vorbit deschis despre antrenamentele sale, despre anii de studiu și a precizat că nu se odihnește niciodată după-amiaza.

Cu toate acestea, a găsit calea pentru a-și recupera energia. Prin urmare, sportivul apelează la liniște, relaxare și meditație.

Îmi amintesc că în apă m-am simțit imediat în locul potrivit – ca un pește. Trivial, bine, dar adevărat. Sunt slab și am brațe lungi și mâini mari. În apă, trupul meu slăbănog găsise încrederea pe care, pentru cei ca mine, este greu de găsit la acea vârstă. Din ziua aceea, apa nu a fost doar locul unde mă simt bine, ci și fabrica în care îmi pot construi visurile, îmi pot alimenta pasiunea”, a adăugat David Popovici.

Sportivul a declarat că l-am urmărit pe Michael Phelps și i-a studiat mișcările. Ajutat de tatăl său care îi arăta greșelile făcute de marele înotător, David a înțeles că performanța poate fi atinsă doar prin nenumărate ore antrenament.

”Mi-a fost foarte greu să mă trezesc devreme. Nu înțelegeam de ce trebuie să înot la 5.00 dimineața”

Campionul român a vorbit și despre obiceiurile sale alimentare și despre obișnuința sa de a servi micul dejun cu două ore înainte de a înota. Din cauză că antrenamentul începea la ora 5.00, sportivul a fost nevoit să mânânce la ora 3 din noapte.

Nu a existat o singură dată când părinții mei nu mi-au făcut micul dejun, arătând dragoste infinită pentru mine și respect enorm pentru visurile mele”, se mai arată în scrisoare.

David Popovici: ”Jocurile Olimpice sunt adevărata esență a sportului”

De aceea nu vreau să uit niciodată cât de mult mă distrez – cât de mult îmi place să fac ceea ce fac. În timpul celui de-al doilea 50 de metri din acel 100 de metri liber, m-am trezit vorbind în apă. Nu în capul meu, ci chiar în apă – sau poate vorbeam cu apa. Am spus la fiecare două lovituri: ”La naiba, îmi place la nebunie”, a conclus sportivul.

Articolul precedentEfectul devastator al inflației: Cei mai mulți salariați români se plâng că nu mai pot face față creșterii prețurilor
Articolul următorAlarmant: O stațiune din România este ocolită de turiști din cauza urșilor 
Jurnalist full-time / Pesimist part-time