Sursa foto: Facebook/ David Popovici

Viceprimarul general al Municipiului București, Stelian Budjuveanu, a anunțat că va propune în următoarea ședință de Consiliu Local ca tânărul David Popovici să devină Cetățean de Onoare al Bucureștiului, informează stiripersurse.ro.

Totodată, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că vrea să-i ofere tânărului campion mondial la înot o bursă în valoare de 50 de mii de lei.

Într-o postare pe o rețea de socializare, edilul a precizat că performanța adevărată merită răsplătită.

David Popovici a egalat un record unic de 49 de ani

„Când se va întoarce de la Budapesta, voi sta de vorbă pe îndelete cu David pentru a înțelege cum putem crește numărul copiilor care merg la înot”, a spus Mihaiu, pe pagina sa de Facebook.

Statul român nu a trecut cu vederea performanțele lui David Popovici, tânărul de 17 ani ce a impresionat o lume întregă. Ministerul Tineretului și Sportului îi va oferi un premiu de 22.000 de euro, iar la această sumă s-ar putea adăuga și alte premii din partea clubuluil la care activează.

De asemenea, veniturile campionului mondial ar creștere dacă MTS va decide să dubleze valoarea premiilor, așa cum a făcut-o după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Totodată, Popovici ar putea fi premiat și de clubul Dinamo, care îi poate acorda o sumă achivalentă cu maximum 50% din ceea ce primește de la minister.

Reamintim că doar un singur sportiv a reușit să câștige probele de 100 și 200 m liber la aceeași ediție la un Campionat Mondial de Natație în urmă cu 49 de ani, Jim Montgomery (SUA). Ediția din acel an a avut loc la Belgrad.

Citește și articolul: Primarul Sectorului 2 propune o bursă de mii de lei pentru campionii mondiali la discipline olimpice

Articolul precedentDe vineri, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice
Articolul următorTesla are în vedere concedieri masive
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.