Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Începând de vineri, 24 iunie, ora 10.00, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice.

Prin urmare, va începe selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit Radio Eco Natura.

Rabla Electrocasnice 2022: Selecția voucherelor se va desfășura în perioada 24 iunie – 30 iunie

Conform sursei citate, bugetul primei etape este de 25 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 – 30 iunie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Persoanele fizice se mai pot înscrie în program prin crearea contului de utilizator până joi, 23 iunie, ora 23:59, în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu – http://www.afm.ro”, se precizează în comunicat.

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

  • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

Articolul precedentCare este județul cu cea mai mică rată de promovabilitate la Evaluarea Națională
Articolul următorDavid Popovici va fi propus Cetățean de Onoare al Capitalei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time