Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Potrivit declarațiilor oferite de ministrul Educației, cea mai scăzută rată de promovabilitate la Evaluarea Națională s-a înregistrat în județul Teleorman.

Sorin Cîmpeanu, a precizat că, la polul opus, cea mai mare rată a fost înregistrată în județul Cluj.

În București, promovabilitatea la Evaluarea Națională este de 91,2%

Cea mai mică pondere a mediilor peste 5 este în Teleorman, iar cea mai mare pondere a mediilor peste 5 se înregistrează în Cluj. În București avem 91.2% pondere a mediilor peste 5. Din păcate se confirmă slaba calitate a învățământului în mediul rural, acolo unde am avut de trei ori mai multe medii sub 5 față de mediul urban”, a spus ministrul Educației, potrivit Știri pe Surse.

Elevii nemulțumiți de notele primite pot depune contestații joi, 23 iunie, între orele 16:00 și 19:00 și vineri, 24 iunie, între orele 8:00 și 12:00

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate astăzi, 23 iunie, până la ora 14:00, la avizierul fiecărei școli și online, pe evaluare.edu.ro.

Potrivit edu.ro, rezultatele vor fi publicate în format anonimizat, cu coduri care înlocuiesc numele și prenumele fiecărui candidat, în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Candidații la Evaluarea Națională 2022 au primit anterior afișării rezultatelor codul aferent.

Contestațiile pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.

Articolul precedentFemeia din Piatra Neamț, care susține că ar fi fost răpită, îl cunoștea pe agresor
Articolul următorDe vineri, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice
Jurnalist full-time / Pesimist part-time